SVEVER I LUFTEN: Det blir mye dans med imponerende akrobatikk.

Kultur Juleavslutning på Fløysbonn

SVEVER I LUFTEN: Det blir mye dans med imponerende akrobatikk. (Foto: Yana Stubberudlien)

Gir forsmak på musikalen

Torsdag kveld vil 80 elever ved Fløysbonn skole sørge for en flott juleavslutning og konsert for de pensjonerte lærerne.

– Konserten er en fast tradisjon og en del av den årlige juleavslutningen ved skolen. Det blir et høytidelig og innholdsrikt arrangement med hedring, taler, dans og musikk, sier lektor og musiker Sigurd O. Dancke (67), som har vært ansatt ved Fløysbonn skole i over 40 år.

Omtrent 40 prosent av elevene ved skolen er med på Fløysbonnmusikalen, som Dancke har vært hovedansvarlig for i snart 30 år.

Torsdag 10. desember vil 80 elever ved Fløysbonn skole sørge for en flott juleavslutning og konsert for de pensjonerte lærerne. Sjekk videoen fra generalprøven!

Fyller 30 år i april

I april skal jubileumsutgaven av Fløysbonnmusikalen spilles i Kolben for rundt 3.000 publikummere. Ukens konsert på skolen blir en slags smakebit på noe som kommer. Fredag neste uke skal det også arrangeres en tilsvarende konsert for elevene på skolen.

HAR SØRGET FOR DET TEKNISKE: Sky Simontha (14) har lært mye av lektor ved Fløysbonn skole, Sigurd O. Dancke (67). Foto: Yana Stubberudlien

– Jeg blir i så godt humør av å se på dere, sa Dancke til elevene etter generalprøven tirsdag ettermiddag. 

Sammen med musikk- og mattelærer Sondre Dragland har de sørget for hjelpen elevene trengte underveis i prosessen.

Les også: Glimt fra stormusikalen

 

Samarbeid på tvers av klassene

OPPTRER I FLERE ROLLER: Ingrid Tørnby synger, danser og spiller skuespill. Foto: Yana Stubberudlien

– Vi har jobbet veldig hardt og øvd mye hele høsten, og har pushet lærerne til å øve ekstra med oss. Det har også vært mye samarbeid på tvers av alle klassene. Vi får et spesielt samhold når vi øver så mye og har det så hyggelig sammen. Det er også veldig gøy når vi får til noe med elevene, sier Ingrid Tornby (15) fra Sofiemyr.

Hun sier alle dansene er koreografert av elevene selv. Elevene styrer også lyd, spiller i band og har ansvar for det tekniske.

15-åringen fra Sofiemyr er veldig glad i å synge. Hun har sunget i et lokalt kor og i Oslo Soul Children, som er et kor med barn og tenåringer fra Oslo-området.

Eneste faget som er aldersblandet

– Fløysbonn skole bruker mye mer ressurser på musikkfaget enn de andre skolene i kommunen og det er tydelig at elevene våre setter stor pris på det, sier Dancke.

STORKOSER SEG: Det var ingen tvil om at elevene storkoste seg da Oppegård Avis kom på generalprøven tirsdag ettermiddag. Foto: Yana Stubberudlien

Han sier at musikkfaget er også det eneste faget på skolen og kanskje i hele kommunen som er aldersblandet.

– Dette er veldig positivt og vi har en meget god erfaring med dette, blant annet gjennom musikalen. Noen ganger rekrutterer vi også unge talenter fra barneskolen, sier Dancke.

Les også: Se høydepunkter fra Fløysbonnmusikalen 2017

Torsdag 13. desember vil 80 elever ved Fløysbonn skole sørge for en flott juleavslutning og konsert for de pensjonerte lærerne. Sjekk videoen fra generalprøven!
SELVLÆRTE GITARISTER: Martine Klovholt Siggerud (gitar) på gitar og Sebastian Omberg (bassgitar). Foto: Yana Stubberudlien

 

STORKOSER SEG MED DANS: Lise Forsberg Wibe, Linnea Nicolaisen og Ella Meer. Foto: Yana Stubberudlien

 

 

Tvillingbyene Kolbotn og Ski

Hvor lenge skal det få være sånn?

"Jeg lurer på om ordfører Hanne Opdan og varaordfører Hans-Martin Enger har sett hvordan Jan Baalsruds plass ser ut i dag, med buskene som er ustelt og nesten fire meter høye", skriver leser Anne Elisabeth Henriksen fra Kolbotn. Les hele saken

Gjersjøelva natur- og kulturpark

Ferdig med restaureringen av ruinene etter Stubljan

Gjersjøelva natur- og kulturpark fikk i 2018 en halv million kroner av Sparebankstiftelsen til restaurering av ruinene etter en nedbrent herregård ved Hvervenbukta. Det har vært et utfordrende arbeid å bygge opp muren på nytt. Frank Westgaard fra Svartskog har gjort et formidabelt arbeid. Sjekk resultatet! Les hele saken

Til toppen