SYKURS: Anne Gausel Engan holder til i sin lille systue på Tårnåsen. Helgen 27-28. januar blir det nybegynerkurs på Kolben.
Kultur
SYKURS: Anne Gausel Engan holder til i sin lille systue på Tårnåsen. Helgen 27-28. januar blir det nybegynerkurs på Kolben. (Foto: Veronica Grude Docker)

Gjennom nåløyet i Kolben

Anne Gausel Engan jobber med nål og tråd hver dag. Helgen 27.- 28. januar holder hun sykurs for nybegynnere på Kolben.

Anne Gausel Engan har jobbet med klær og mote i 25 år, og har utdannelse i søm. Nå driver hun sin egne systue, Ena design, fra huset sitt på Tårnåsen. 

Redesign og bunad

Hit kan kundene komme med de gamle klærne etter bestemor for redesign til et nytt plagg. Eller for å få sydd om bunaden. I tillegg syr hun splitter nye festdrakter i farger som passer kunden best.

Les også: 40 år med husflid

– Det er redesign og bunader det går mest i. Men jeg håper på å få sy flere nye festdrakter. Det er å være kreativ som er moro, sier Engan entusiastisk.

Saken fortsetter under bildet.

REDESIGN: – Mange kommer for å få sydd om gamle plagg de arvet, forteller Engan. Foto: Veronica Grude Docker

Kurs i Kolben

Hun bobler over av glede for faget, og ivrer etter å fortelle om alt man kan få til ved å sy sine egne plagg, redesigne noe man har arvet, eller justere et mønster så plagget passer akkurat til deg. 27-28. januar skal hun holde nybegynnerkurs i Kolben.

Les også: Oppegård kommune lanserer Forebyggende psykisk helsehjelp

–Det er seks stykker som har meldt seg på, og jeg har plass til flere. De skal få lære om stoffer, lære å tilpasse et mønster, lære hvor viktig det er å stryke, vedlikehold av plagg, håndsøm, og å bruke maskinen, sier Engan.

Har du lyst til å melde deg på kurset, må du ha med egen maskin, tråd og spoler. Kurset koster 3600 kroner, for to dager, og varer fra klokken 10.00 til 16.00 begge dagene.

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen