HISTORIE: Egil Wenger forteller om Ljansbruket.
Kultur
HISTORIE: Egil Wenger forteller om Ljansbruket. (Foto: Oppegård historielag)

Gjersjøelva natur- og kulturpark i fokus

Det ble folksomt i parken på søndag med både Åpent fiske, demo av oppgangssaga og åpent museum.

Den som smilte bredest i parken var nok lille Live som fisket en liten laks, såkalt laksesmolt. Med sin far som hjelper, ble det førstepremie med en fin fiskestang, som forhåpentligvis vil trigge fiskeinteressen ytterligere.

Oppegård Jeger- og Fiskerforening (OJFF) som administrerer og forvalter fiske i elva, lot publikum, spesielt barn/unge, komme til og fiske i en tre timers periode på søndag. De fleste fikk låne fiskestenger og mark av OJFFs fiskere som stilte opp i gule vester og var behjelpelig hvis noen trengte hjelp. Live som var sammen med sin far, Hallvard, knakk koden og fikk laksesmolten til å bite på.

FISKELYKKE: Live tok både fisken og førstepremien. Foto: Oppegård historielag

Les også: Se bildene fra eventyret på Kolbotn

Selv om laksen ikke var så stor, var det en opplevelse for den lille fiskeren. Hun vandret etterpå rundt med fisken, opphengt i en bærekvist, og var særdeles kry for at hun var en storfisker. De andre barna prøvde med hjelp av sine foreldre å lokke det store hugget, men det ble med noen små parr, det vil si, små sjøørreter eller lakser. Og noen fikk til og med to. De fleste fikk friheten tilbake. Men ingen klarte å tukte Live med sin lille laks.

Les også: Søndag luktet det svidd på Kolbotn

De voksne fikk høre om Ljansbrukets storhetstid av Egil Wenger fra Historielaget, som naturlig er involvert i de historiske begivenheter som fant sted i og omkring Gjersjøelva.

Egil Clemetsen, fra saggruppa, var den som styrte oppgangssaga for et nysgjerrig publikum som bivånet sagingen og ga en velfortjent applaus da det hele var over. 

Etterpå vanket det grillede pølser og lompe med drikke til alle, sponset av OJFF. Og alle fikk premier for sin deltakelse i fisket.


 

Nyheter Ny Kolbotn skole

Foreløpig budsjettsprekk på 88 millioner kroner

I september 2018 ble det vedtatt å bevilge 444 millioner kroner til ny Kolbotn skole. Nå viser det seg at det er behov for 88 millioner ekstra. Rådmannen anbefaler å utsette rehabilitering av de to vernede bygningene, men til tross for den eventuelle utsettelsen, vil det bli behov for ekstra bevilgninger på over 40 millioner kroner. Les hele saken

Nyheter Ny Kolbotn skole

– Dette kan få konsekvenser for andre skoleprosjekter

Investeringer til andre viktige skoleprosjekter i Nordre Follo kan bli utsatt som følge av Kolbotn skole-saken, mener Camilla Hille (V), som er utvalgsleder for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Til toppen