ROM FOR KULTUR: Kulturhusleder Lone Schrøder (t.v.) og kulturhuskonsulent Britt Gustavsen viser veien inn til et nytt år med kultur! Kolben Kulturhus rommer blant annet kinosal, teatersaler, kontorer, Frivilligsentralen, Kulturskolen, Biblioteket og BUA, og andre næringsbygg. Rundt 500 mennesker går inn og ut denne døren hver dag, enten de skal på jobb eller konsert!
Kultur
ROM FOR KULTUR: Kulturhusleder Lone Schrøder (t.v.) og kulturhuskonsulent Britt Gustavsen viser veien inn til et nytt år med kultur! Kolben Kulturhus rommer blant annet kinosal, teatersaler, kontorer, Frivilligsentralen, Kulturskolen, Biblioteket og BUA, og andre næringsbygg. Rundt 500 mennesker går inn og ut denne døren hver dag, enten de skal på jobb eller konsert! ( Synnøve Sundby Fallmyr)

– Godt, nytt kulturår!

Kolbens vårprogram er fullt av godbiter for alle!

2017 gikk inn i historieboken som et vellykket kulturår, skal vi tro Kulturhusleder Lone Schrøder og kulturkonsulent Britt Gustavsen.

– 2016 var et rekordår for kultur og kino, og i fjor klarte vi å holde oss på høyden med dette. Det var med andre ord et godt år for oss, sier de.

– I 2017 klarte vi å holde oss på høyde med 2016, som var et rekordår for kultur og kino. Folk har vært veldig flinke til å besøke alle typer arrangementer, både de som er drevet av frivillige, og de profesjonelle. Det er nesten som vi ikke klarer å stagge kultur-sulten til Oppegård-folket, forteller Schrøder.

NB! Saken fortsetter under bildet!

KOMMER: Odd Nordstoga. Bilde: Pressefoto

Utallig

Og nå som 2018 står for døren, har de brukt uttallige timer på å sette sammen et vårprogram som skal favne vidt og bredt.

– Det er vanskelig å sette sammen et slikt program, men vi er fornøyde med det vi har fått til, sier Gustavsen.

Les også: Møt gullstrupen Aurora fra Greverud

På den nasjonale kjendis listen står blant annet Prebz & Denniz, Unnveig Aas, Kari Bremnes, Ingrid Bjørnov, Claudia Scott, Alexx Alexxander, Henning Kvitnes, Odd Nordstoga, Adam Douglas, Anita Skorgan, Daniel Kvammen og Tusvik & Tønne, for å nevne noen.

NB! Saken fortsetter under bildet!

MANGE SPENNENDE FOREDRAG: Guro Øiestads foredrag om tenåringer og selvfølgelse er en av foredragene. Bilde: Pressefoto

Gripende foredrag

I fjor utpekte foredrag seg som den store overraskelsen!

– Det ser ut til at folk liker kombinasjonen med underholdende foredrag, gjerne morsomme, samtidig som man får ny kunnskap, forteller Schrøder.

Les også: 2017 var et fantastisk år i Kolben

På grunn av stor pågang på Ingvard Wilhelmsens foredrag «Det er ikke mer synd på deg enn andre», satte de opp ekstraforestillinger i år, men dette er allerede utsolgt! Det gjør ingenting: Pelle Sandstrak skal ha foredrag, og snakke om et liv med Tourettes syndrom, «Mr. Tourette», og om hvorfor vi frykter de/det som er annerledes.

MANGE LOKALE: Fløysbonnmusikalen er en av de lokale innslagene i årets vårprogram. Bilde: Pressefoto

Fortsetter suksessen

I år fortsetter de med Barn i Kolben hver lørdag, som var en stor suksess i fjor.

– Dette konseptet er nytt fra 2017, og vi er veldig stolte av det, sier Schrøder.

Klubbkveld, som er fjorårets nye tilbud for tenåringer og de mellom 25-40, fortsetter også. Dette konseptet er basert på mer intime konserter hvor det kun er ståplasser. I år blir det Unnveig Aas, Daniel Kvammen og Anders Jektvik.

Les også: Stort portrett med de musikalske tvillingene Habbestad

Europabevegelsens gratis foredrag, Bokbad, Parenthood, ORC (Oppegård Rock Club), og Kullebunden Jazzklubb fortsetter også i år.

I tillegg har Seniorakademiet flere spennende foredrag, bibliotekgalleriet har kunstutstillinger fra januar til juni, og biblioteket har forfatterbesøk og foredrag.

– Stort sett alt vi arrangerer er godt besøkt, og det virker som det ikke er noe tak for kultur-sulten til Oppegård-folk! Sier Schrøder.

NB! Saken fortsetter under bildet!

KOMMER OGSÅ: Adam Souglas, som vant Stjernekamp på NRK. Bilde: Pressefoto

Utsolgt janitsjar

Noe annet som ble raskt revet bort, var nyttårskonsertene med Oppegård Janitsjar og Sylia fra 12. januar. Men fortvil ikke, det er mange flere muligheter:

Les også: 2017 ble nok et fantastisk Kolben-år

Vårens program inneholder blant annet stand up, teater, musikaler, dans, konserter i mange sjangre, foredrag, UKM, og TECHLAN. Kari Bremnes, Prebz og Dennis, Tarzan, illusjonisten Alexx Alexxander, og Pinocchio kommer - for å nevne noen.

PS! Sjekk ut det komplette programmet på kolben.no!

GÅ IKKE GLIPP AV: Vårprogrammet 2018! Det skal ligge i postkassen din i løpet av første uke i januar. Du finner uansett alt på kolben.no. Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

 

Til toppen