Her spiller Frida (10) og Eline (11) for politiker-eliten!

Frida Haltli (10) og Eline Heistø Carlsen (11) åpnet den offisielle mottakelsen av Kjell Magne Bondeviks i anledning hans 70-årsdag!

På fredag var det en offisiell mottakelse av tidligere statsminister og leder av Oslosenteret Kjell Magne Bondevik. Det var flere toppolitikere til stede, blant andre Kåre Willoch og Erna Solberg.

Og det var Frida Haltli (10) fra Svartskog og Eline Heistø Carlsen (11), som nå bor på Langhus, som fikk æren av å åpne hele mottakelsen etter en introduksjon fra Knut Arild Hareide.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SNART KLARE: Her forbereder de seg på bakrommet før de går på scenen! – Vi er litt nervøse, men mest spente, smiler de to.
SNART KLARE: Her forbereder de seg på bakrommet før de går på scenen! – Vi er litt nervøse, men mest spente, smiler de to. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

 

Jentene er elver ved Oppegård kulturskole, og Rune Molvær, rektor i kulturskolen, var stolt av elevene sine. Edvard Sandbakken (18) avsluttet hele seansen med et imponerende jazzstykke på piano. 

– Ja, det er klart jeg er stolt, sier Molvær. 

Les også: Mørk musiker - lys fremtid

Kulturskoleloven

Jubilanten var også imponert. 

– Det var en flott konsert! Det er alltid ekstra hyggelig med musikkinnslag, og spesielt siden det var fra kulturskolen, sier Bondevik. 

Bondevik var en av flere pådrivere for å få gjennom en ny lov i opplæringsloven om at «alle kommuner skal, alene eller i samarbeid med andre kommuner, ha et musikk/-kulturskoletilbud til barn og unge, organisert i tilknytning til skoleverket og det øvrige kulturliv». (Paragraf 13-6 i opplæringsloven.) 

Loven ble effektuert i juni 1998. 

Se videoen av jentene som spiller øverst i saken!

Les også: Jubilanten briljerer med Pinocchio

STORT PUBLIKUM: Landets toppolitikere var tilskuere til jentenes vakre fiolinspill.
STORT PUBLIKUM: Landets toppolitikere var tilskuere til jentenes vakre fiolinspill. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen