BOK OG FOREDRAG: Willy Østberg har skrevet bok om alle gårdene i Oppegård og de som bodde der, og holder foredrag i anledning at manuset er ferdig.
Kultur
BOK OG FOREDRAG: Willy Østberg har skrevet bok om alle gårdene i Oppegård og de som bodde der, og holder foredrag i anledning at manuset er ferdig. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

Historisk foredrag med Willy Østberg

På torsdag holder lokalhistoriker Willy Østberg (71) foredrag om gårdene i Oppegård.

Torsdag 5. april blir det et historisk foredrag på Kolben, hvor lokalhistoriker Willy Østberg (71) forteller om gårdene i Oppegård og menneskene som bodde der. 

 Les også: Kaffebar'n på flyttefot

Han har jobbet lenge med det som skal bli en historiebok om nettopp disse gårdene, og foredrag handler om dem, menneskene, og hvordan han har jobbet for å finne frem til informasjonen om gårdene. 

Saken fortsetter under bildet.

BOK OG FOREDRAG: Willy Østberg har skrevet bok om alle gårdene i Oppegård og de som bodde der, og holder foredrag i anledning at manuset er ferdig. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Skal krydre litt med historer

Han har ikke holdt foredrag på noen år på grunn av kreftsykdommen, men denne gangen sa Østberg ja.

– Jeg synes det er morsomt, og jeg håper og tror at jeg skal klare det. Jeg skal også krydre foredraget om historier fra den tiden, sier han.

Les også: Her ligger nåtiden

Det var biblioteket som spurte om han ikke kunne holde foredrag i forbindelse med boken som er ventet å komme ut til høsten. Det hele er i samarbeid med Oppegård Historielag. 

Foredraget er i biblioteket på Kolben, og varer i omtrent én time. Det begynner klokken 19, og er gratis - men det kan være lurt å sikre seg gratisbillett på biblioteket i forkant av foredraget. 

Debatt Lerduebanen

– Setter foreningens fremtid på spill

"Ved å legge ned Ole Haug-lerduebane uten å samtidig ha en alternativ plassering til skytebanen, står hele Oppegård jeger- og fiskerforenings fremtid på spill fra og med 1. januar 2020", skriver Arild Burud i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Nyheter Skøytebane på Jan Baalsruds plass

– Hærverk eller teknisk svikt?

Skøytebanen på Kolbotn skulle bli førjulsgaven fra kommunen, men den har ikke kommet på plass ennå. I midten av forrige uke ble området pyntet med juletrær og lys, men et par dager senere var det mørkt igjen og siden har lysene vært slukket. Les hele saken

Til toppen