GLEDER SEG: – Vi håper på fulle hus, og skal gjøre vårt for at du får en flott opplevelse i kirken i julen, sier sogneprest Dag Høyem.
Kultur
GLEDER SEG: – Vi håper på fulle hus, og skal gjøre vårt for at du får en flott opplevelse i kirken i julen, sier sogneprest Dag Høyem. (Anders Nordheim Dahl)

– Hjertelig velkommen i kirken i julen!

For sogneprest Dag Høyem spiller det ingen rolle om du går i kirken en dag i julen eller mange ganger. – Alle er hjertelig velkommen, og julemat og julegudstjeneste går hånd i hånd, sier han.

For mange er det å gå i kirken en tradisjon på julaften, og for mange er dette årets kanskje eneste kirkebesøk. Det plager ikke sogneprest Dag Høyem.

–¨Nei, så langt derifra! Selvfølgelig er det helt greit om dette er årets eneste kirkebesøk, men alle er selvfølgelig hjertelig velkommen resten av året også. Her er alle invitert, og det er et fantastisk budskap. Julemat, julemusikk og julebudskapet er tradisjoner som går hånd-i-hånd.Alle er alltid velkommen i kirkene våre, sier Høyem med et smil.

I gang

Forberedelsene til julaftens gudstjenester er for lengst i gang. Det blir aldri ritune, selv for en erfaren prest som Høyem.

Les også: Se en eksklusiv minikonsert på kirkeorgel med Bernt Nordseth

– Det er noe helt spesielt med julgudstjenestene, og det er viktig for meg å ha noe å melde når jeg først skal stå der oppe og snakke på en slik dag. Julens budskap er noe av det viktigste i kirken, og det går ingen rutine i dette. Jeg legger mye arbeide ned i min del av dette, og så har jeg med meg mange andre også som gjør det hele komplett. Det er helheten som er viktig, også i arbeidet med å gi folk en flott julegudstjeneste, sier Høyem.

NB! Saken fortsetter under bildet!

HER BLIR DET OGSÅ JULEGUDSTJENESTER: Også i Greverud kirke skjer det mye magi i juletiden.
HER BLIR DET OGSÅ JULEGUDSTJENESTER: Også i Greverud kirke skjer det mye magi i juletiden. Bilde: Anders Nordheim Dahl

Rikholdig

Julaftens gudstjenester er mange i alle våre kirker. I Sofiemyr, hvor Høyem skal lede Gudstjenesten, er det mange involverte.

– På den første av de tre gudstjenestene, har vi med de minste barna i koret Bagos, som skal synge og salmene skal spilles av en pianist. På den andre kommer det store barnekoret, Lotis, og de skal ha med seg band, samt at to solister skal synge en sang i forbindelse med prekenen. Det tror jeg kommer til å bli årets overraskelse. Sangen de skal synge er knyttet opp mot temaet i prekenen. Og med orgelusikk fra vår flinke kantor, tror jeg helheten blir bra, sier Høyem.

Les også: Portrettintervju med prest Anders i Greverud kirke

Hva gjelder sangene, så er det tradisjonene som gjelder her også.

– Hehe, ja, man tukler ikke for mye med spillelisten på julaften. Folk vet hva de vil ha og hva de forventer, så det blir «Nå Tennes Tusen Julelys», «Glade Jul» «Deilig Er Jorden og de andre sangene som folk kjenner. I tillegg er det i år fjerde søndag i advent på julaften, noe som gjør det helt spesielt. Vi skal tenne alle lysene og synge alle versene av «Tenn Lys». Det blir fint, sier Høyem.

– Finn din lokale kirke og ta turen, så skal vi gjøre vårt for å formidle et godt budskap og gi folk en fin opplevelse, avslutter han.

NB! Under bildet ser du oversikten over julens, lokale gudstjenester!

GLEDER SEG: – Vi håper på fulle hus, og skal gjøre vårt for at du får en flott opplevelse i kirken i julen, sier sogneprest Dag Høyem.
GLEDER SEG: – Vi håper på fulle hus, og skal gjøre vårt for at du får en flott opplevelse i kirken i julen, sier sogneprest Dag Høyem. Bilde: Anders Nordheim Dahl

 

Oversikt over julens gudstjenester i våre lokale kirker

Her er den komplette oversikten over gudstjenester i lokalkirkene våre denne julen!

  • GREVERUD KIRKE: Julaften kl. 14, 15 og 16: Julaftens gudstjenester Første juledag kl. 12 (NB merk tiden): Høytidsgudstjeneste
  • SOFIEMYR KIRKE: Julaften kl. 13, 14.30 og 16: Julaftens gudstjenester Første juledag kl. 12 (NB merk tiden): Høytidsgudstjeneste
  • KOLBOTN KIRKE: Julaften kl. 14, 15 og 16: Julaftens gudstjenester Andre juledag kl. 11: Gudstjeneste med nattverd. Nyttår 31/12 kl. 11 (formiddag): Gudstjeneste med nattverd. Ingen gudstjeneste nyttårsaften.
  • OPPEGÅRD KIRKE: Julaften kl. 14 og 15.30: Julaftens gudstjenester Første juledag kl. 12 (NB merk tiden): Høytidsgudstjeneste
  • ØSTÅSEN KIRKE: Søndag 24. desember Julaften og 4. søndag i advent Kl.15.00: Generasjonsgudstjeneste, Prest Christina Thaarup taler og leder. Tårnåsen skolekorps medvirker Juleinnsamling til gravide i Zimbabwe Velkommen! Mandag 25. desember: Juledag Kl. 12.00: Høytidsgudstjeneste Prest Christina Thaarup taler Prest Roar G. Fotland leder Velkommen!
  • PINSEKIRKEN KOLBOTN: Søndag 24 kl 15.00: Julaftens gudstjeneste Søndag 31.12, kl 11.00: Gudstjeneste, Olaf Flatland taler

Debatt Utbygging på Myrvoll

Antropocen på Myrvoll

"Utbyggingen på Myrvoll får stå som et skrekkens eksempel, der store områder med natur er utradert rundt det som skulle og burde være en utbygging konsentrert på den gamle Trelasttomten, men som til de grader este ut over sine bredder og medførte masseødeleggelse", skriver leder for Naturvernforbundet i Oppegård, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen