BYR OPP TIL DANS: Ramp med Nina Dehle i spissen, håper enda flere barn vil være med på både sommerskole og nye kurs til høsten.
Kultur
BYR OPP TIL DANS: Ramp med Nina Dehle i spissen, håper enda flere barn vil være med på både sommerskole og nye kurs til høsten. (Veronica Grude Docker)

Jazzer opp tilbudet

Dansepedagog Nina Dehle utvider, og kommer med enda flere rampete tilbud til barn og unge fra høsten av.

Våren 2018 begynte Ramp så smått med 50 elever på jazzdansekurs i Kolben. Det hele startet med Ramp sommerskole, arrangert av Nina Dehle og Ida Bakkerud. Så tok Dehle det videre alene, og utvidet tilbudet til både Oppegård syd og Tårnåsen.

– Det har vært en veldig suksess. Vi begynte med 50 elever, og nå er det 120. Jeg håper det vokser seg enda større, sier Dehle stolt.

Nytt til høsten

Mandager har Ramp kurs i Kolben, tirsdager i Oppegård Grendehus, onsdager kan man delta på kurs på Tårnåsen aktivitetssenter, og fra høsten av vil de også tilby Ramp musikal, i lokalene til Puls i Kolbotn Sentrum.

– Musikalkursene skiller seg ut fra jazzkursene, med både sang og teaterlek i tillegg til dans, sier Dehle.

En annen nyhet fra høsten av er tilbudet til de aller minste. MiniRamp starter opp i uke 34, samtidig med de andre kursene, og er et tilbud for de fra fire år og opp til første klasse.

– De får en lekbetont innføring i dansens verden, og får lære enkle trinn og posisjoner, forteller Dehle.

Saken fortsetter under bildet!

SOMMERENS MORSOMSTE SKOLE?: Sommerskolen var stor suksess i fjor, og vil du sikre ditt barn plass, bør du være raskt ute å melde deg på. Foto: Mikkel Moe

Populært

I år som i fjor, tilbyr Ramp sommerskole for lekne barn. Her får Dehle hjelp av Ida Bakkerud og Klaus Enger. Konseptet er enkelt: Barna får synge, danse og spille teater.

Kursene er populære og fylles opp raskt, kan Dehle meddele, og oppfordrer de som ønsker å være med på enten sommerskolen eller kurs til høsten, å melde seg på fort.

– Sommerskolen er allerede full i uke 27, men det er fortsatt plasser i uke 31. Og det er viktig at også de som har hatt barna sine på kurs i vår, og som vil at de skal fortsette til høsten, melder dem på. Det blir fort fullt og de blir ikke automatisk meldt på et nytt semester, sier Dehle.

Drømmer om noe eget

Dehle drømmer om å utvide og å få et eget lokale.

– Da kunne jeg utvidet med klassiske timer og flere jazztimer i uken. Og ansatt andre til å undervise, og ha kolleger. Det er jo morsommere, men foreløpig går jeg alene.

Debatt Kommunevåpen: Havreakset vs. salamanderen

Salamanderen som Nordre Follos kommunevåpen?

"Det ville vært som et lite julemirakel om Salamanderen – folkets favoritt – gjenoppstod fra de døde og likevel ble Nordre Follos kommunevåpen", skriver kommunestyrerepresentant for MDG i Nordre Follo, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen

Betalte over 140.000 kroner for drift og vedlikehold av plastisbanen i to uker

Ved forrige sesong var plastisbanen åpen i kun to uker. Til tross for det, var budsjettet for drift og vedlikehold av banen overskredet med rundt 43 prosent. Les hele saken

Til toppen