OMKAMP: Einar Jemtlands flygelhornfremføring av Brudmarsch fra Jämtland inspirerer til kamp for å gjenvinne det tapte riket fra Sverige.
Kultur
OMKAMP: Einar Jemtlands flygelhornfremføring av Brudmarsch fra Jämtland inspirerer til kamp for å gjenvinne det tapte riket fra Sverige. ( Bjørn Eilert Eriksen)

Julekonsert som maner til omkamp

De klarer det gang på gang - fylle Kolben midt på lyse dagen. Og for en julekonsert det ble nok en gang fra Follo Seniororkester.

Musikk i alle varianter. Det var hovedbudskapet fra Follo Seniororkester for julekonserten i Kolbens storsal mandag 11. desember. Løftet ble innfridd, og en stappfull sal reiste seg og avsluttet unisont med Deilig er jorden.

Spennvidden i den tradisjonelle julekonserten var stor, høydepunktene var mange, og det er lett for en tilhører å gi ros for et programmet som var sydd sammen med tanke på å kunne treffe alle og enhver med en bit av favorittmusikken.

Klar for aksjon mot Sverige

Etter å ha hørt orkesterets Einar Jemtlands fremføring på flygelhorn i hans eget arrangement av «Jämtländsk Brurmarsch» vil det ikke forundre meg om flere i salen, i likhet med meg, kan føle seg fristet til å gå med i en kommende aksjon for å gjenvinne Jämtland-Härjedalen som Sverige frarøvet Norge for noen hundre år siden i Brømsebrofreden.

Les også: Klart for lysmesse i Øståsen kirke

Solist Jemtland som etter dirigent og konferansier Kjell Olav Martinsen introduksjon, trolig har sine røtter i det frarøvede landområdet, viste ekte innlevelse i fremføringen. Den lune flygelhornklagen understrekte lengselen etter det tapte riket.

NB! Saken fortsetter under bildet!

PRIMADONNAENE: Med henblikk på opera-terminologien omtalte dirigenten Kjell Olav Martisen solistene Natalie Kulsrud og Ingvild Farestveit-Hov som orkesterets «primadonnaer».
PRIMADONNAENE: Med henblikk på opera-terminologien omtalte dirigenten Kjell Olav Martisen solistene Natalie Kulsrud og Ingvild Farestveit-Hov som orkesterets «primadonnaer». Bilde:  Bjørn Eilert Eriksen

Heder til solistene

Orkesterets to faste solister, Ingvild Farestveit-Hov og Natalie Kulsrud, underbygger spennvidden i konsertprogrammet. Med bakgrunn i at julekonserten også skal være er en appetittvekker med gode låter før kommende julefeiring, er det oppløftende å få servert en bit opera fra Puccini og etterfølgende fellesfremføringer som «O Come, All Ye Faithful» og «Pie Jesu».

Les også: Takk for magien, Greverud skole!

Begge solistene ble behørig hyllet av orkesteret og av publikum.

NB! Saken fortsetter under bildet! 

UNISONT: Publikum i en stappfull sal avsluttet unisont med «Deilig er jorden».
UNISONT: Publikum i en stappfull sal avsluttet unisont med «Deilig er jorden». Bilde:  Bjørn Eilert Eriksen

God tradisjon

Selv om seniororkesteret julekonsert viser stor spennvidde, er det også blitt et varemerke å ta vare på god tradisjon. Den startet med at Hans Fr. Kummervold også denne gang overrakte overskuddet fra konserten til Frelsesarmeens kontaktsenter Fyrlyset, og at seniorprest Einar Müller-Nilssen for 10. gang kom med sine «Tanker for ettertanke».

Les også: Oppegårds idrett i historisk kalender

For tilhørerne vil selvfølgelig ettertankene knyttes til fremført musikk fra Richard Wagner, svensk/amerikanske Leroy Anderson, Georg F. Händel, Johann S. Bach eller Andrew L. Webber.

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Til toppen