STORTRIVES I SKOLEKORPS: En gruppe musikanter under årets loppemarked. Foran fra venstre: Aurora Pladsen Midtgård, Karoline Tøllner, Ebba Olava Arvidsson, Iselin Mytting Nordby og Frida Aarvik Herdlevær. Bak fra venstre: Eskil Egge Jordheim og Elias Haugsbakk.

Kultur Sofiemyr skolekorps

STORTRIVES I SKOLEKORPS: En gruppe musikanter under årets loppemarked. Foran fra venstre: Aurora Pladsen Midtgård, Karoline Tøllner, Ebba Olava Arvidsson, Iselin Mytting Nordby og Frida Aarvik Herdlevær. Bak fra venstre: Eskil Egge Jordheim og Elias Haugsbakk. (Foto: Gry Pladsen)

Klare for ny sesong – har plass til flere musikanter

Sofiemyr skolekorps er godt i gang med ny sesong, og ønsker nå velkommen til å prøve forskjellige instrumenter på neste øvelse torsdag 5. september.

De cirka 60 medlemmene i Sofiemyr skolekorps er stort sett i alderen 8-19 år, og er fordelt på tre ulike aldersnivåer i aspirantkorps, juniorkorps og hovedkorps.

Selv om det står ganske bra til i korpset nå, med mange flinke musikanter i alle ledd, så vil de gjerne ha med mange flere.

Prøving av instrumenter

Torsdag 5. september fra klokken 16:30 til 19:00 kan alle som har lyst komme innom Sofiemyr kirke for en uforpliktende prat og prøving av instrumenter.

– Det er faktisk en ganske unik mulighet vi har her på Sofiemyr, at barna kan få spille i et av Norges beste skolekorps, sier styreleder Julie Christiansen.

Hun sier at i tillegg til dyktige dirigenter og instruktører, tilbyr de en hobby hvor det er plass til alle, samspill på tvers av alder og kjønn, og musikalske utfordringer tilpasset alder og nivå.

Samholdet og det sosiale i fokus

Musikantene er enige, og trekker spesielt frem korpsturene og NM-deltakelsen som noe av det som er mest gøy med korpset.

– Også samholdet og det sosiale da, sier Elias (13) som spiller tuba i hovedkorpset.

– Det er veldig gøy å være med på en aktivitet der du blir kjent med folk i så forskjellige aldre, og både gutter og jenter, sier han.

”KORPS” med Knut Nærum

Etter vårens gode NM-resultat og en flott tur til Kroatia, er Sofiemyr skolekorps nå klare for en ny og spennende sesong.

Foruten de vanlige konsertene, som høstkonsert og julekonsert, skal også korpset spille på storsatsningen ”KORPS” av Knut Nærum i Kolben 14. oktober. Der skal de dele scene med profesjonelle skuespillere, og gleder seg veldig til å få være med på en så stor oppsetning.

Hvis dette hørtes litt spennende ut, kan altså alle barn i alderen fra syv år og oppover på Østli og Sofiemyr skole komme innom på øvelsen i Sofiemyr kirke den 5. september og prøve litt selv.

Demokrati og medvirkning i Nordre Follo

Snakk med ordføreren

Har du noe du gjerne skulle ha snakket med ordføreren om? Benytt sjansen når ordfører Hanne Opdan er på besøk i biblioteket på Kolbotn lørdag 1. februar. Eventuelt kan du be ordføreren om taletid i kommunestyret, men husk at offentlig spørretid må meldes inn skriftlig fire arbeidsdager før møtedagen. Les hele saken

Nyheter Sofiemyr skole

Skal lete mer etter fuktskader

– Det pågår kontinuerlig tiltak for å håndtere avvikene på Sofiemyr skole, men siden det ikke er klare indikasjoner for hvor problemene ligger, må vi gjøre utvidede bygningstekniske undersøkelser som å åpne opp bygningsmassen i de aktuelle områdene for å lete etter mulige kilder til muggsopp, sier virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo, Hogne Haug. Les hele saken

Nyheter Prosjektet "Sommerjobb til ungdom i Nordre Follo"

Vil skaffe sommerjobb til ungdom

– Vi ser for oss at mellom 100 og 150 ungdommer i Nordre Follo trenger og ønsker seg sommerjobb i år og i årene fremover. Uten aktiv bidrag fra næringslivet i Nordre Follo krever det et årlig kommunalt budsjett på mellom 3 og 4 millioner kroner, sier nestleder i Oppegård Røde Kors, Bernd Gutbier (66) fra Kolbotn. Les hele saken

Til toppen