KLARE FOR FEST: Ompaorkesteret til Oppegård Janitsjar er klare for å levere varene nok en gang, musikalsk  og kullinarisk - i ekte Oktoberfest-stil! Berit Kjølstad, Charlotte Egge, Morten Egge, Ronja Martinsen, Jørgen Russwurm, Susanne Danche, Kristina Lersund, Per Albert Forsmo, Wenke Weiby, Knut Nilsen, Camilla Bjørhei, Tordis Svendsen og Asbjørn Svendsen gleder seg stort!
Kultur
KLARE FOR FEST: Ompaorkesteret til Oppegård Janitsjar er klare for å levere varene nok en gang, musikalsk og kullinarisk - i ekte Oktoberfest-stil! Berit Kjølstad, Charlotte Egge, Morten Egge, Ronja Martinsen, Jørgen Russwurm, Susanne Danche, Kristina Lersund, Per Albert Forsmo, Wenke Weiby, Knut Nilsen, Camilla Bjørhei, Tordis Svendsen og Asbjørn Svendsen gleder seg stort! (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Klart for ompafest igjen!

Klar for årets livligste fest? Oktober betyr fest - ikke bare i Tyskland, men også i Kolben.

Hvem trenger vel å dra til Tyskland når man har et slikt arrangement i Oppegård? Lørdag den 14. oktober er det endelig klart for årets Oktoberfest i Kolben i regi av Oppegård Janitsjar og Gamle Tårnhuset Restaurant.

I år er det også et aldri så lite jubileum, for det er nemlig femte året på rad at festen arrangeres, og arrangørene lover langbord og benker, god drikke i glassene, allsang til ompamusikk og dans.

Les også: Tar det piano på ny musikk

– Det er moro at vi har fått til en tradisjon som har blitt så populær. Vi drømte i mange år om å starte en slik tradisjon, men vi turte liksom ikke å ta skrittet helt ut. Så viste det seg at Tårnhuset også satt på samme tanke, og så satte Lone Schrøder i Kolben oss rundt samme bord som Tårnhuset, og resten er historie, sier Magne Braaten i Oppegård Janitsjar.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

KLARE FOR FEST: Ompaorkesteret til Oppegård Janitsjar er klare for å levere varene nok en gang, musikalsk og kullinarisk - i ekte Oktoberfest-stil! Berit Kjølstad, Charlotte Egge, Morten Egge, Ronja Martinsen, Jørgen Russwurm, Susanne Danche, Kristina Lersund, Per Albert Forsmo, Wenke Weiby, Knut Nilsen, Camilla Bjørhei, Tordis Svendsen og Asbjørn Svendsen gleder seg stort!
KLARE FOR FEST: Ompaorkesteret til Oppegård Janitsjar er klare for å levere varene nok en gang, musikalsk og kullinarisk - i ekte Oktoberfest-stil! Berit Kjølstad, Charlotte Egge, Morten Egge, Ronja Martinsen, Jørgen Russwurm, Susanne Danche, Kristina Lersund, Per Albert Forsmo, Wenke Weiby, Knut Nilsen, Camilla Bjørhei, Tordis Svendsen og Asbjørn Svendsen gleder seg stort! Foto: Anders Nordheim Dahl

Populært

For det er litt av en tradisjon som nå skal holdes for femte gang i kulturhuset vårt lørdag den 14. oktober. Hvert år fylles Kolben til randen med fest, musikk og moro, og dét i ekte tysk stil.

Konseptet følger tradisjonen også i år. Dørene åpnes klokken 18.00 for dem som skal ha mat, og den serveres mellom klokken 19.00 og 19.30.

ØVINGER: Ompaorkesteret har sine faste øvinger før oktoberfesten på Flåtestad skole.
ØVINGER: Ompaorkesteret har sine faste øvinger før oktoberfesten på Flåtestad skole. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Det blir tyskinspirert mat fra Tårnhuset, og i år har vi også en nyhet, nemlig vårt eget øl! Dette er laget av St. Hallvard-bryggeriet, og er en pale ale som vi synes passer godt for denne festen. Vi har bestilt 400 flasker av dette øler, og håper folk vil prøve denne på festen, sier Braaten.

Selvfølgelig skal det være ompa-musikk på enhver ompafest, og dét er det janitsjaren som sørger for.

– Vi har et forsterket ompaorkester i år med noen flere musikere, og vi har øvd inn et bredere utvalg i år som vi håper appellerer. Sekkepipespilleren var et populært innslag i fjor, og han kommer tilbake i år. Vi har også formalisert samarbeidet med Oppegård øl- og spaserlag, og når orkesteret ikke spiller, blir det passende musikk med feststemning fra våre faste DJs Vidar og Lars, sier Braaten.

Billettene til Oktoberfesten ligger ute for salg på kolben.no, og oppfordringen foran festen er enkel og klar:

– Kom med godt humør og kos deg. Det er i tillegg hyggelig om folk kler seg ut, men dette er ikke noe krav. Dette er en uformell fest hvor du kan komme som du er. Det viktigste er at du har det moro, avslutter Braaten.

PS! Her er en liten forsmak på hva du kan glede deg til musikalsk under festen!

Klikk play for å se video!

 

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen