KREATIV ROCK: Progrocken er en kombinasjon av symfonimusikk, jazz, rock og - ja, hva er det ikke en blanding av? I tillegg er det visuelle viktig. Astraea Antal (på bildet) spiller tverrfløyte, og er ei av 11 bandmedlemmer i Gentle Knife. De har konsert på Kolben 28. april - altså nå på lørdag!
Kultur
KREATIV ROCK: Progrocken er en kombinasjon av symfonimusikk, jazz, rock og - ja, hva er det ikke en blanding av? I tillegg er det visuelle viktig. Astraea Antal (på bildet) spiller tverrfløyte, og er ei av 11 bandmedlemmer i Gentle Knife. De har konsert på Kolben 28. april - altså nå på lørdag! (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

Knivskarp progrock

Nå er det klart for Progbotn med Gentle Knife og Gens de la Lune på lørdag, og Astraea Antal fra bandet tar oss med inn i en relativt ukjent musikkverden.

Tre gitarer, én bass, tre keyboards, trommer, flugelhorn, to saksofoner, en fløyte, og vokaler:

Nei, det er ikke et orkester, men hobbyprosjektet Gentle Knife!

11-mannsbandet med medlemmer fra Akershus og Oslo spiller progressiv rock fra 70-tallet, og nå skal de ha konsert på Kolben!

Les også: En eksepsjonell familie

Aner du ikke hva progrock er? Astraea Antal forklarer:

– Progressiv rock begynte på 70-tallet med blant andre Genesis, og er symfonisk rock med inspirasjon fra blant annet jazz, klassisk, og folkemusikk. Det er gjerne lange kompliserte verk med endring i rytme, improviasjon og kostymer, forklarer hun entusiastisk over kaffekoppen på Café Crema på Kolben.

Saken fortsetter under bildet. 

GENTLE KNIFE: 11-mannsbandet fra Oppegård har konsert på Kolben 28. april. Foto: Thomas Hysvaer

Dedikert publikum

Antal er mediekontakt og spiller tverrfløyte i Gentle Knife, og nå på lørdag har de konsert på Kolben for tredje gang.

– Publikumet vårt er gjerne ganske voksent med musikalsk forståelse. Det er et lite, men godt progrock-miljø i Norge, og vi samarbeider mye med de andre bandene. Vi har et engasjert og dedikert publikum, og mange kommer langveis fra for å se og høre oss opptre, smiler Antal.

Gens de la Lune

Det er ikke bare Gentle Knife som skal spille, men det franske bandet Gens de la Lune skal også opptre. De har gjerne med seks-syv keyborder og sparer hverken på sminken eller kostymen! Det er også et 70-talls-inspirert band.

Les også: Hasfjord-Lias beste turtips!

– Det er første gang dette bandet opptrer i hele Norden, og vi gleder oss veldig til å spille med dem, sier hun.

Saken fortsetter under bildet. 

KOM PÅ KONSERT: Det er Progbotn med Gentle Knife og Gens de la Lune lørdag 28. april! Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Drømme-musikk

Sangene til Gentle Knife er i snitt åtte minutter lange (!), og noen varer i et helt kvarter! Dette er altså ganske langt unna den standariserte popmusikken vi hører på P3, for eksempel.

– Du får lov til å drømme deg bort og forsvinne inn i musikken og det visuelle. Jeg hadde nok ikke hørt på dette mens jeg løp på tredemølla, men det er musikk som får deg til å reflektere, sier hun, og mener musikken passer for alle.

Konserten er i sal 2 lørdag 28. april klokken 19, og billetter kan kjøpes på kolben.no.

KREATIV ROCK: Progrocken er en kombinasjon av symfonimusikk, jazz, rock og - ja, hva er det ikke en blanding av? I tillegg er det visuelle viktig. Astraea Antal (på bildet) spiller tverrfløyte, og er ei av 11 bandmedlemmer i Gentle Knife. De har konsert på Kolben 28. april - altså nå på lørdag! Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Kjører anleggsvannet fra Storebukta til Vestby

Etter krav fra Fylkesmannen ble det langvarige utslippet fra Storebukta-prosjektet til Kolbotnvannet stoppet onsdag forrige uke. Utbyggeren kjører nå anleggsvannet fra Storebukta til en lanbrukseiendom i Vestby hvor vannet oppbevares i en tett tank. Les hele saken

Nyheter Prisøkning fra 27. januar

Ruter øker billettprisene

Førstkommende søndag kommer den årlige prisendringen fra Ruter som innebærer en prisøkning på de fleste billettyper. Samtidig endres aldersgrensene for barn og ungdom slik at barn under seks år reiser gratis og ungdom betaler barnebillett frem til fylte 18 år. Les hele saken

Til toppen