NI ÅR PÅ RAD MED SOMMERKURS I KOLBEN: Oppegård kulturskole arrangerte flere ulike sommerkurs for barn og unge i uke 26 og 32. På bildet kan du se læreren og deltakerne fra male- og tegnekurset i uke 32.

Kultur Sommerkurs i regi av Oppegård kulturskole

NI ÅR PÅ RAD MED SOMMERKURS I KOLBEN: Oppegård kulturskole arrangerte flere ulike sommerkurs for barn og unge i uke 26 og 32. På bildet kan du se læreren og deltakerne fra male- og tegnekurset i uke 32. (Foto: Yana Stubberudlien)

Kreativ sommer for 230 barn og unge

Oppegård kulturskole har for niende år på rad sørget for et flott sommerferietilbud for barn og unge.

Ni ulike sommerkurs stod på programmet i sommerferieukene 26 og 32. Totalt hadde kulturskolen 230 barn og unge fordelt på kursene som musikkverksted, animasjon, male- og tegnekurs, foto, sang- og scene, teater, hiphop og breaking og sirkus.

Det er ingen tvil om at sommerkursene hos Oppegård kulturskole er veldig etterspurt. Normalt er det stor pågang hvert eneste år og kursene blir fort fulltegnet. 

Les også: Utvider tilbudet med sang- og scenekurs

STRÅLENDE FORNØYD: Rektor Rune Molvær takker årets deltakere for innsatsen. Foto: Yana Stubberudlien

– Sommerkursene har blitt en fast tradisjon hos oss. Vi ønsker også å tilby aktiviteter innen de kreative fagene som vi ikke tilbyr til daglig. Det er litt av målet vårt at barna kan prøve noe nytt i tillegg til at vi ønsker å markedsføre noen av våre faste tilbud, sier rektor Rune Molvær, og takker årets deltakere for innsatsen.

Han sier at fra neste år skal Nordre Follo kulturskole ha baser på Kolbotn og i Ski. Rektoren beroliger alle med at sommerferietilbudet med base i Kolben blir omtrent det samme som i år.

Her kan du se bilder fra årets kurs:

ANIMASJON: Julia Widmark Brodersen (8) fra Tårnåsen og Elina Hart (10) fra Greverud har laget animasjonsfilmen "Oppdrag Måne" om en jente, en blomst og romvesener. – Det har vært tidskrevende, men kjempegøy! Nå skal jeg gjøre mye husarbeid for å kunne kjøpe meg en iPad og lage kule animasjoner hjemme, sier Elina Hart. (Foto: Yana Stubberudlien)
NI ÅR PÅ RAD MED SOMMERKURS I KOLBEN: Oppegård kulturskole arrangerte flere ulike sommerkurs for barn og unge i uke 26 og 32. På bildet kan du se læreren og deltakerne fra male- og tegnekurset i uke 32. (Foto: Yana Stubberudlien)
TEGNE- OG MALEKURS: Stella Thorstad Heie (11) fra Sofiemyr har storkost seg på tegne- og malekurset. (Foto: Yana Stubberudlien)
ÅRETS NYHET: Kurs i sang og scene ved kursleder Marthe Susann Åndahl var årets nyhet på programmet. Her kan du se bildet fra avslutningen i uke 26. (Foto: Rune Molvær)
ANDRE ÅR PÅ RAD MED MUSIKKVERKSTED: Det var gøy og lærerikt å prøve nye instrumenter og lage egne komposisjoner, syntes Amanda Nordheim Schrøder (12) fra Tårnåsen og Iselin Rosseland (12) fra Myrvoll. (Foto: Yana Stubberudlien)
HIPHOP: Hiphop-kurset har vært populært blant både gutter og jenter. (Foto: Rune Molvær)
FOTOKURS: Mange barn og unge har også prøvd seg som fotografer og tatt flote bilder lokalt. (Foto: Rune Molvær)
JENTEBAND: Musikkverksted i uke 32 med egne komposisjoner. (Foto: Rune Molvær)
UNGE GITARISTER: Musikkverksted i uke 32 med egne komposisjoner. (Foto: Rune Molvær)
LAGET EGEN MUSIKK: Musikkverksted i uke 32 med egne komposisjoner. (Foto: Rune Molvær)
VISNING: Stinn brakke på visning av animasjonsfilm i uke 32. (Foto: Rune Molvær)
PLASTELINAMORO: Deltakerne på animasjonskurset har vist mye kreativitet. Her kan du noen av plastelinafigurene de har laget på kurset. (Foto: Yana Stubberudlien)
ANIMASJONSBAKGRUNN: Deltakerne på animasjonskurset har vist mye kreativitet. Her kan du se en av de bakgrunnene de har laget på kurset. (Foto: Yana Stubberudlien)
ANIMASJONSBAKGRUNN: Deltakerne på animasjonskurset har vist mye kreativitet. Her kan du se en av de bakgrunnene de har laget på kurset. (Foto: Yana Stubberudlien)
ANIMASJONSBAKGRUNN: Deltakerne på animasjonskurset har vist mye kreativitet. Her kan du se en av de bakgrunnene de har laget på kurset. (Foto: Yana Stubberudlien)

Demokrati og medvirkning i Nordre Follo

Snakk med ordføreren

Har du noe du gjerne skulle ha snakket med ordføreren om? Benytt sjansen når ordfører Hanne Opdan er på besøk i biblioteket på Kolbotn lørdag 1. februar. Eventuelt kan du be ordføreren om taletid i kommunestyret, men husk at offentlig spørretid må meldes inn skriftlig fire arbeidsdager før møtedagen. Les hele saken

Nyheter Sofiemyr skole

Skal lete mer etter fuktskader

– Det pågår kontinuerlig tiltak for å håndtere avvikene på Sofiemyr skole, men siden det ikke er klare indikasjoner for hvor problemene ligger, må vi gjøre utvidede bygningstekniske undersøkelser som å åpne opp bygningsmassen i de aktuelle områdene for å lete etter mulige kilder til muggsopp, sier virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo, Hogne Haug. Les hele saken

Nyheter Prosjektet "Sommerjobb til ungdom i Nordre Follo"

Vil skaffe sommerjobb til ungdom

– Vi ser for oss at mellom 100 og 150 ungdommer i Nordre Follo trenger og ønsker seg sommerjobb i år og i årene fremover. Uten aktiv bidrag fra næringslivet i Nordre Follo krever det et årlig kommunalt budsjett på mellom 3 og 4 millioner kroner, sier nestleder i Oppegård Røde Kors, Bernd Gutbier (66) fra Kolbotn. Les hele saken

Til toppen