HEDRET: Dette bildet tok Oppegård Avis da "Alle sammen teller" ble utgittt i fjor. Nå er boken og Kristin Roskfite hedret med Nordisk råds litteraturpris.
Kultur
HEDRET: Dette bildet tok Oppegård Avis da "Alle sammen teller" ble utgittt i fjor. Nå er boken og Kristin Roskfite hedret med Nordisk råds litteraturpris. (Sigbjørn Vedeld)

Kristin fra Kolbotn vant Nordisk råds litteraturpris

Bildeboka hennes er solgt til over 20 land. Tirsdag kveld ble "Alle sammen teller" hedret med en av bokbransjens største priser.

De høythengende prisene ble overrakt av Sveriges statsminister Stefan Löfven under den direktesendte prisutdelingen på Konserthuset Stockholm. Kristin Roskifte fikk barne- og ungdomslitteraturprisen. 

14 verk på åtte forskjellige konkurrerte om den norske barne- og ungdomslitteraturprisen. 

– Nå er jeg sjokkert og overrasket over at det går an å vinne med en tellebok, sa Roskifte fra scenen i Stockholm ifølge NRK. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

PÅ SCENEN: Kristin Roskifte takker for prisen under utdelingen i Stockholm tirsdag kveld. Foto: Magnus Fröderberg/norden.org

Kom i fjor

Boka til Roskifte kom ut i fjor høst, og mottok strålende tilbakemeldinger både i inn- og utland. Lille Magikon Forlag i Fjellveien på Kolbotn har solgt rettighetene til å utgi boken til en rekke land. 

– Jeg tok med en litt uferdig bok til bokmessen i Bologna tidligere i år, og opplevde en vanvittig respons. Nå kommer stadig flere land til, sa Størksen til Oppegård Avis i fjor høst. 

Solgt til en rekke land

Størksen er samboeren til Kristin Roskifte og de driver forlaget sammen. 

For Roskifte var det et høydepunkt da Alle sammen teller ble solgt til Japan. 

–  Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for Japan. Jeg var i Tokyo under studiene og ble veldig inspirert av alt det visuelle, både det tradisjonelle og moderne, og ofte kombinasjonene mellom dem. Etter det har jeg drømt om å bli utgitt i Japan siden, og nå er «Alle Sammen Teller» solgt til Japan, sa Roskifte til Oppegård Avis da det ble kjent boken var nominert til fjorårets Bragepris. 

 

Dette er juryens begrunnelse:

Årets vinnerbok har en litt gåtefull tittel.  Den viser til bokas sjanger som myldre- og tellebok, men viktigere er det at tittelen sier at alle sammen skal regnes med og bety noe, at alle er unike og verdifulle. I økende antall fyller de fargerike menneskene bildene, fra én gutt som ser på stjernene, til tusen mennesker som betrakter en sjelden komet. Selv om personene på bildene er mange og stiliserte, har alle individuelle trekk som gjør at vi kjenner dem igjen. I ulike miljøer og sammenhenger trer de etter hvert fram med sine egne, særpregete liv. Teksten er både poetisk og humoristisk, den vekker nysgjerrighet og gir oss ledetråder til å forstå hva som foregår i bildene. Med Alle sammen teller lar Kristin Roskifte tekst og bilde inngå i en sammenheng som er annerledes og enestående innenfor tellebok- og myldretradisjonen. Det er et verk man kan lese mange ganger og hele tiden oppdage noe nytt.

Nyheter Observasjoner av ulv

Fikk flere meldinger om ulv

Det har vært flere observasjoner av ulv i nærområdet. – Det dreier seg mest sansynlig om streifulver, og det er helt vanlig at de dukker opp i områder utenfor ulvereviret i Østmarka på denne tiden av året, sier fagansvarlig for ulveovervåkingen ved Statens naturoppsyn, Jan Huseklepp Wilberg. Les hele saken

Til toppen