NOMINERT: Marianne Müller og hennes kollega Trond Jacobsens filmer "Kroppen min eier Jeg" er nominert til Gullruten 2018.
Kultur
NOMINERT: Marianne Müller og hennes kollega Trond Jacobsens filmer "Kroppen min eier Jeg" er nominert til Gullruten 2018. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

"Kroppen min eier Jeg" nominert til Gullruten

Marianne Müller fra Tårnåsen kan vinne den prestisjefylte prisen.

Gullruten er en prestisjefylt pris i mediebransjen, og i mars ble det klart at Marianne Müller fra Tårnåsen med sine animasjonsfilmer "Kroppen min eier Jeg" er nominert i kategorien Beste barne- eller ungdomsprogram. 

Lørdag 5. mai blir den gylne ruten delt ut i Bergen, og i tillegg til fagpriser og publikumspris, er det 18 kategorier som skal representere det norske film- og tv-medier har skapt i løpet av 2017.  

Les også: – Viktig at barn får vite om dette

Sammen med sin kollega Trond Jacobsen, har Marianne Müller laget animasjonsserien "Kroppen min eier Jeg" på seks episoder som ble vist på NRK Super i fjor høst i forbindelse med kanalens temadager hvor seksuelle overgrep stod på dagsordenen. 

Saken fortsetter under bildet.

TIL NRKS TEMAUKE: Marianne Müller fra Tårnåsen, en av to regissører bak animasjonsfilmene "Kroppen min eier jeg", som ble vist på NRK Super 6.-8. november i forbindelse med kanalens temauke: overgrep. Filmene er allerede brukt i undervisningssammenheng på blant annet Tårnåsen skole, 4. trinn. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Fire nominerte

Det er totalt fire nominerte i kategorien Beste barne- eller ungdomsprogram:

  1. MGP jr, NRK
  2. Sangofoni, NRK
  3. Temadager overgrep, NRK
  4. Zombielars, NRK (Tordenfilm)

Filmene til Müller og kollegaen går under "Temadager overgrep". 

Animasjonserien handler viser på et klart og forståelig språk hvordan barn kan gjenkjenne seksuelle overgrep, og hva de skal gjøre. 

– Det er så utrolig viktig at barn får denne informasjonen. Vi har fått mye positiv respons fra barn og foreldre. Vi mener det er viktig å opplyse barn om viktige samfunnsspørsmål som dette, sa hun til Oppegård Avis i fjor.

Her kan du se de andre nominerte til Gullruten.

Ikke bare Gullruten

NOMINERT: «Kroppen min eier Jeg» er nominert i kategorien beste non-fiction for barn 0-6 år i Prix Jeunesse, og Gullruten 2018 for Beste barne- eller ungdomsfilm. Foto: Bivrost Film

Det er ikke bare Gullruten serien er nominert til. Starten av 2018 ble ekstra spennende da Müller fikk vite at de er nominert til "Prix Jeunesse" - en internasjonal TV-festival som arrangeres av tysk fjernsyn, EBU (Den europeiske kringkastingsunion) og UNESCO.

I år arrangeres den fra 25 - 30 mai, og er den 28. Prix Jeunesse International-festivalen, og holdes i Munchen i Tyskland.

Les også: Anerkjennelse i verdensklasse

– At serien vår er nominert viser at man kan lykkes med å lage filmer om dette vanskelige temaet, selv for små barn. Seksuelle overgrep mot barn er tabubelagt i mange land, og derfor får de fleste barn lite eller ingen informasjon om kropp og grenser, sa Müller i forbindelse med nominasjonen.

Fakta om "Kroppen min eier Jeg"

  • Animasjonsserie på fire episoder laget av Marianne Müller og Trond Jacobsen.
  • Ble vist på NRK Super tidligere i vinter, men kan sees på NRK nett-TV frem til år 2024! Filmene ligger også på Redd Barnas hjemmesider. 
  • Vises i forbindelse med NRK Supers temauke om overgrep.
  • Finn filmene og undervisningsopplegg på kroppenmineierjeg.no, og på NRK Supers nettsider.
  • De er produsert av Bivrost film i samarbeid med Redd Barna, NRK Super og Landsforeningen mot seksuelle overgrep.

 

Debatt Utbygging på Myrvoll

Antropocen på Myrvoll

"Utbyggingen på Myrvoll får stå som et skrekkens eksempel, der store områder med natur er utradert rundt det som skulle og burde være en utbygging konsentrert på den gamle Trelasttomten, men som til de grader este ut over sine bredder og medførte masseødeleggelse", skriver leder for Naturvernforbundet i Oppegård, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen