LÆR AV EKSPERTEN: Den spesielt miljøbevisste kunst- og håndtverkslæreren ved Sofiemyr skole Anne Engan vil lære andre hvordan de kan hekle sitt eget handlenett, og dermed redusere plastforbruket vårt. Bildet er tatt i forbindelse med ryddeaksjonen hun hadde på skolen tidlig i mai.
Kultur
LÆR AV EKSPERTEN: Den spesielt miljøbevisste kunst- og håndtverkslæreren ved Sofiemyr skole Anne Engan vil lære andre hvordan de kan hekle sitt eget handlenett, og dermed redusere plastforbruket vårt. Bildet er tatt i forbindelse med ryddeaksjonen hun hadde på skolen tidlig i mai. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

Lag ditt eget handlenett

Miljøforkjemperen og kunst-og håndtverkslæreren Anne Gausel Engan holder gratis kurs 14. juni.

Har du lyst til å bytte ut de små tynne plastposene med dine egne søte frukt-nett?

Biblioteket og Frivilligsentralen har blitt kontaktet av Anne Gausel Engan som ønsker å holde gratis kurs i å lage sin egen fruktpose (se bildet lenger ned), slik at vi en gang for alle slipper posene fra butikken!

LÆR KUNSTEN: Nå kan du lære deg å hekle ditt eget fruktnett! Eller kanskje du vil ha badetøyet der? Foto: Privat

Les også: Privat søppelfylling?

– Bli med og se hvor lett det er å lage slike nett i ulike materialer og fasonger helt uten oppskrift. Ta gjerne med heklenål og restegarn eller hyssing. Vi har heklenåler og garn til de som ikke har med eget, forteller bibliotekar og miljøforkjemper Hans Martin Enger. 

Les også: Hele Norge - og Sofiemyr skole - plukker søppel!

Kurset holdes torsdag 14. juni fra klokken 18 til 20.30 i Frivilligsentralens lokaler i Kolben. Meld deg på ved å sende en SMS om at du er interessert til 41432312 innen 12. juni. 

Nyheter Farlige forbikjøringer

Kongeveien minutt for minutt

Bussjåførene fortsetter å bruke bussholdeplassen ved klubbhuset på Sofiemyr som hvileplass. Dette fører til mange farlige forbikjøringer og nestenulykker på stedet. Torsdag 10. januar fulgte Oppegård Avis trafikken i Kongeveien minutt for minutt i snaut tolv timer for å dokumentere situasjonen på stedet. Sjekk videoen i saken! Les hele saken

Til toppen