O'HAIRYS: Hans Martin Enger har åpnet fotballpub i hagen.
Kultur
O'HAIRYS: Hans Martin Enger har åpnet fotballpub i hagen. (Foto: Privat)

Laget fotballpub i hagen

Trodde du at O'learys var kult? Vent til du får se O'Hairys.

Det er ikke alle forunt å ha en egen "bar" i bakgården, men det har jaggu Hans Martin Enger satt i stand. Nye O'Hairys i hagen til Enger er en fullverdig fotballpub for familie og venner. 

Saken fortsetter under bildet. 

GOD STEMNING: – Ingenting er så stas som å se fotball på fotballpub, sier Hans Martin Enger. Foto: Privat

 

– Fotball er fest og moro

Ideen til fotballpuben kom da det ble snakk om sommerjobb med barna.

– Barna hadde lyst på sommerjobb, men det er de jo litt små til, så da fikk vi starte vår egen bedrift her, humrer Enger. 

Og smågodt, brus og vafler har de solgt for omtrent 700 kroner. Ikke verst for en liten, nystartet familiebedrift.  

SNACKS TIL KAMPEN: Kioskvarene går unna.  Foto: Privat

Les også: Ga tribunen til folket

Men aller mest har de laget fotballpub fordi det er gøy. 

– Fotball er jo fest og moro da, og jeg digger jo fotball veldig mye fordi det er så samlende, selv om det er konkurranse. Hvis vi ikke kan reise til Russland, kan vi samles her i hvert fall, sier Enger. 

Også er det selvfølgelig praktisk for pappa at han kan se så mye fotball han vi lunder VM.

Les også: Da Kolbotn farget Arvika blå

– Det er en veldig familievennlig pub, de som ikke vil se på fotball kan springe ut i hagen å spille. Det er selvfølgelig fotballbane rett ved siden av puben, og da an pappene sitte i fred å se på fotball, en god unnskyldning for at jeg skal få se så mange kamper jeg vil, ler Enger.  

Legger ned etter VM

Det er ikke første gang Enger finner på noe sprell i hagen, i vinter laget han nemlig sin egen vinterpark, med hoppbakke og bob-bane, til glede for store og små. Denne gangen er det altså en fotballpub med alt som hører til han har stelt i stand, men noen noen langsiktig business er det ikke.

– Vi kommer til å legge ned etter VM, så da må de som de som har fått smaken på fotballpub valfarte til de som allerede finnes. i den grad vi påvirker markedet er det positivt, for ingenting er så stas som å se fotball på fotballbub, avslutter Enger med glimt i øyet. 

O'HAIRYS: Hans Martin Enger har åpnet fotballpub i hagen. Foto: Privat

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

– Det viktigste valget på mange år

"Som velgere kan vi påvirke. Vi kan velge å være passive og stemme slik vi alltid har gjort, eller vi kan være aktive og lese partiprogrammene og vurdere kandidatene på valglistene. Dette valget er det viktigste på mange år", skriver Oddbjørn Skredderberget i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

– Redd Kolbotntjernet

"Vi i Senterpartiet er fortsatt svært bekymret for Kolbotntjernets tilstand. Målinger for mai og juni viser at vannet har det høyeste gjennomsnittlige fosfortallet siden 2009", skriver Tor Anders Østby og Hilde Widerberg, toppkandidatene på Senterpartiets liste i Nordre Follo, i et debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Spredning av fremmede arter i Oppegård

– Har ikke ressurser til bekjempelsen av kanadagullris

Solveig Joten Svensen er bekymret for spredning av kanadagullris på Svartskog. – Jeg håper kommunen kan ta grep raskt for å hindre at denne svartelistede planten truer artsmangfoldet på Svartskog, sier hun. Les hele saken

Til toppen