MANGE KUPPP: Det blir mange kupp å kunne skaffe seg under årets loppemarkeder i regi av lokalkorpsene, men vel så viktig er det at folk bidrar med lopper!
Kultur
MANGE KUPPP: Det blir mange kupp å kunne skaffe seg under årets loppemarkeder i regi av lokalkorpsene, men vel så viktig er det at folk bidrar med lopper! (Foto: Privat)

Nå er det loppemarked-tid

Finn frem lommebok og lopper. Her blir det plenty med muligheter for mange kupp fremover, men først må loppene leveres. Der kommer du inn i bildet!

Sola og varmen har endelig kommet. Et annet sikkert vårtegn er alle loppemarkedene. I løpet av de neste ukene arrangeres det så mange som tre loppemarked i kommunen vår. Først ut er Kolbotn pike- og guttemusikkorps og Tårnåsen skolekorps neste helg.

– De neste ukene er høysesong for vårens vakreste eventyr, og hele tre skolekorps arrangerer sine årlige loppemarked her i kommunen.

Skjer fortløpende

Allerede neste helg kan du få med deg to bare på Kolbotn. Da arrangerer nemlig både Kolbotn pike- og gutte-musikkorps og Tårnåsen skolekorps sine loppemarked.

– Vi håper mange tar seg tid til å stikke innom begge loppemarkedene neste helg. Her er det gode muligheter til å gjøre gode kjøp, sier loppegeneral Knut Grønntun i Kolbotn pike- og guttemusikkorps.

Loppemarkedene i Oppegård holder høy kvalitet, og loppene blir bedre og bedre for hvert år. Mange av loppene vi får inn er ikke engang pakket ut av emballasjen, sier Grønntun.

NB! Saken fortsetter under bildet!

 

FRA I FJOR: Her ser du et bilde av et av fjorårets mange loppemarkeder i regi av korpsene våre. Foto: Anders Nordheim Dahl

 

Livsnerven

Loppemarkedene er selve livsnerven for skolekorpsene. Det koster penger å drive og utvikle et korps. En god omsetning på loppemarkedet er helt nødvendig for å kunne finansiere instrumenter og uniformer, og for å kunne leie inn profesjonelle instruktører.

Les også: Skal ikke se bort fra en ordførerparodi eller to, ifølge Jesper

– Heldigvis ser vi at oppegårdfolket støtter opp om loppemarkedene i kommunen. Vi ser ingen tegn til at interessen for loppemarked er avtakende, snarere tvert imot. Vi har mange gjengangere på loppemarkedet vårt, men det kommer også stadig nye grupper til, særlig blant de yngre. Loppemarked er rett og slett blitt kult. Økende miljøbevissthet og mer fokus på gjenbruk er nok en av årsakene, sier Grønntun.

Det trengs lopper

For å arrangere loppemarkedet trengs det lopper. Masse lopper. Og har du ennå ikke rukket å rydde i garasjen, i kjøkkenskapet, på loftet eller i bokhyllen, så er det på ingen måte for sent.

Kolbotn pike- og guttemusikkorps er allerede godt i gang med sin innsamling i Konge-veien 47 på Sofiemyr, og der kommer de også til å være både torsdag denne uken, og mandag og onsdag i neste uke. Alle korpsene har sine egne innsamlinger.

– Mange ringer oss på loppetelefonen vår (90201431) og er usikre på hva de kan levere. Vi svarer da at vi tar i mot alt, så lenge det er helt og i orden. Det eneste vi må takke nei til, er hvitevarer og store møbler. Det har vi rett og slett ikke plass til i loppecontaineren vår, sier Knut Grønntun i Kolbotn pike- og musikkorps, som samtidig ønsker velkommen til korpsets loppemarked på Ingieråsen skole lørdag 28. og søndag 29. april.

Loppemarked i Oppegård de neste ukene:

Her er til slutt en oversikt over loppemarkedene fremover:

  • Kolbotn pike- og guttemusikkorps: Lørdag 28. og søndag 29. april på Ingieråsen skole.
  • Tårnåsen skolekorps: Lørdag 28. og søndag 29. april på Hellerasten skole.
  • Oppegård skolemusikkorps: Lørdag 5. og søndag 6. mai på Greverud skole.
Til toppen