LEKER SEG: Henrik Didriksen Brenna (t.v.) og Babar Razzaq storkoser seg med La Paz Greverud sitt nye leketøy, nemlig et helprofft shuffleboard! I bakgrunnen ser du det nye TV-rommet, hvor det vises sport på storskjerm!
Kultur
LEKER SEG: Henrik Didriksen Brenna (t.v.) og Babar Razzaq storkoser seg med La Paz Greverud sitt nye leketøy, nemlig et helprofft shuffleboard! I bakgrunnen ser du det nye TV-rommet, hvor det vises sport på storskjerm! (Anders Nordheim Dahl)

Nå kan du spille shuffleboard på La Paz

Nå trenger du ikke lenger reise til Oslo for å spille årets "it-ting" på pubfronten.

Da La Paz Greverud fyllte ett år, kjøpte innehaver Babar Razzaq inn et gigantisk shuffleboard i «bursdagsgave». 

Den kommer deg som gjest på La Paz Greverud til gode!

Nå trenger du altså ikke reise til Oslo for å spille shuffleboard, som er en av de heteste pub-aktivitetene i Oslo for tiden. Nå har La Paz på Greverud som første utested i Oppegård fått seg sitt eget shuffleboard, og dette er ikke småtterier!

Les også: Ett år med liv og røre

– Vi måtte ha åtte mann her for å bære inn bordet, så dette er skikkelig kvalitet, gliser innehaver Babar Razzaq mens han drar duken av nyvinningen.

NB! Saken fortsetter under bildet!

GIGANTISK: Da La Paz skulle investere i shuffleboard, holdt det ikke med et minibord!
GIGANTISK: Da La Paz skulle investere i shuffleboard, holdt det ikke med et minibord! Foto: Anders Nordheim Dahl

Gigantisk

Bordet er 5,5 meter i lengden og 80 centimeter i bredde. Altså ikke småtterier. Vekten tør ingen tippe.

– Vi tenkte at når vi først skal investere i et slikt bord, så skal det ikke være et minibord, det skal være full størrelse for den ultimate opplevelsen, sier han.

Les også: Adelia fikk drømmejobben som statist i Les Miserables

– Jeg tenkte at vi ønsket å skille oss ut, ha noe unikt, og det har gått bra her siden vi startet opp. Derfor tenkte jeg å investere og utvide litt med både shuffleboard og et ordentlig TV-rom. Og nå er resultatet her og jeg er veldig fornøyd. Jeg har ikke mye spilt før, må jeg innrømme, men jeg leker med tanken om et mesterskap her etterhvert. Det viktigste er at gjestene koser seg, sier han med et smil. Jeg har spilt et par ganger. Henrik har spilt! Det beste er å samle gutta itl å spille.

Henrik Didriksen Brenna (22) er litt mer erfaren.

– Det er jo et spill hvor konkurranseinstinktet er høyt, og det er trivelig å stå rundt bordet, ta en pils og prate samtidig som man koser seg, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

HELLER PÅ: 36.000 halvlitere har blitt tappet på La Paz siden puben åpnet, og flere skal det bli!
HELLER PÅ: 36.000 halvlitere har blitt tappet på La Paz siden puben åpnet, og flere skal det bli! Foto: Anders Nordheim Dahl

Takker gjestene

Shuffleboardet er ikke den eneste nyvinningen på utestedet. I tillegg har TV-rommet for visning av sport blitt større, og de har begynt med utkjøring av pizza.

– Dette har blitt tatt svært godt imot, og det er jo ikke så mange som tilbyr utkjøring av pizza sør i Oppegård, så responsen har vært god, sier Razzaq.

Les også: Se Østli skole rocke løs - i skoletiden!

Inne i restauranten er det biff og burger som er mest populært.

– Vi har solgt over 18.000 liter med øl, altså over 36.000 halvlitere siden vi startet. Det er vanvittig mye og sier litt om hvor populært stedet er, sier innehaveren.

Han takker gjestene som støtter opp om tilbudet.

– Folk er glade for at det er en lokalpub her, og det er alltid god stemning. Da vi startet her, startet vi med et sterkt ønske om å være en lokal aktør som bidrar til at folk koser seg og har det moro, og responsen har vært enorm, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

PIZZA TIL FOLKET: – Endelig kan vi tilby pizzautkjøring til folket. Det har manglet sør i kommunen, sier Henrik Didriksen Brenna.
PIZZA TIL FOLKET: – Endelig kan vi tilby pizzautkjøring til folket. Det har manglet sør i kommunen, sier Henrik Didriksen Brenna. Foto: Anders Nordheim Dahl

Mer som skjer

Det er mange planer på underholdningsfronten også.

– Vi har jobbet hardt for å tilby live kvalitetssport, men også herlige liveopptredener, vår faste, lokale pubquiz annenhver torsdag, events og arrangementer utover høsten og vinteren. Ladies Night, stand-up show80-90ties party er bare noe av det vi har gjort, og flere kvelder er på gang, sier han lurt.

Les også: Ett år med liv og røre

Dermed er det bare å ta turen og spille på La Paz, og så er det kjekt vi slipper å reise til Oslo for å oppleve morsomme pubaktiviteter!

NB! Sjekk spillereglene for shuffleboard under bildet!

STOLT: Babar Razzaq er tydelig stolt av det nye shuffleboardet.
STOLT: Babar Razzaq er tydelig stolt av det nye shuffleboardet. Foto: Anders Nordheim Dahl

Reglene

Usikker på reglene på shuffleboard? Her er en kjapp innføring:

  • Hver spiller/lag har fire pucker hver, rød eller blå. Å bestemme hvem som begynner spilles en puck per lag og lengst fra motsatt kant starter. Man spiller annenhver puck.
  • Førstemann som oppnår 15 poeng vinner. Målet er på bordet å utføre ett til fire poeng. Fem poeng blir gitt dersom pucken henger over kanten, men fortsatt forblir på spilleflaten. Den som fikk poeng i runden før starter neste runde.
  • Alle pucker skal over sperrelinjen som er markert i starten av 1-poengsfeltet, hvis ikke fjernes de fra spillet. Den eller de puckerne i samme farge som er nærmest enden er poenggivende.
  • Begge føttene må være bak én-poenglinjen nærmest spilleren. Det er ikke lov å skyte to pucker samtidig. Hele pucken skal være i poengfeltet, ikke nok at den bryter linjen. Hvis man ikke blir enig hvem som skal strø bordet, trekker man. I turneringer skal dette ikke være en av spillerne.

 

Til toppen