VAKKER MUSIKK: Oppegård-pianisten John Vegard Schow har laget et album med 13 vakre låter på piano.

Nye toner fra Schow

John Vegard Schow lanserer nytt album med instrumental pianomusikk, komponert og fremført av Oppegård-pianisten selv.

Pianist John Vegard Schow er ute med ny musikk. I februar kommer albumet «Fog». Fire av de 13 låtene på albumet er allerede ute på Spotify og iTunes, og frem mot februar vil flere singler slippes.

– Jeg har laget instrumental pianomusikk og det begynte som et sideprosjekt. Jeg kommer ofte litt tidlig til studio, og da har jeg noen timer for meg selv, og de har jeg ofte brukt ved flygelet, sier Schow.

Han er mest vant til å være bak musikken, i form av produsering og komponering. Denne gangen er det han selv som fremfører det han har laget.

– Jeg har komponert noe som er mellom jazz, pop og klassisk, en egen blanding.

Naturlig inspirasjon

BALLETT OG PIANO: Schow har sammen med en ballettdanser fra Nasjonalballetten laget en nydelig musikkvideo. Foto: Veronica Grude Docker

Mye av Schows musikk har blitt til gjennom naturen. På vei til studioet sitt på Sofiemyr går han ofte gjennom skogen, og her kommer musikken til ham naturlig.

– Mange låter har blitt til gjennom spesielle opplevelser. Mye av musikken blir til av at jeg går gjennom skogen, da kommer det ofte en melodi. Så kommer jeg til studio, og så spiller jeg den inn. Noen ganger er førsteutkastet fint, andre ganger må det bearbeides litt, forteller pianisten.

Improvisasjon

I tillegg til albumet har Schow også laget et notehefte med alle låtene i. Naturlig nok er formen på albumet og i noteheftet noe strammere enn på konsert, da kan det fort bli litt lengre stykker med mer improvisasjon.

NOTER: John Vegard Schow gir også ut notehefte for de som ønsker å prøve seg på låtene på egenhånd. Foto: Veronica Grude Docker

– Når man går på konsert er det gøy å se på litt lengre solodeler, mens når man lytter på Spotify, for eksempel, er det noen som ønsker litt kortere låter.

Lokal heiagjeng

Musikeren er veldig glad for at folk i kommunen hans hører på låtene hans

– Det er viktig å ha en lokal forankring, og jeg er veldig glad for at jeg har kjente og ukjente her som liker musikken min og vil komme på konserter.

Han har allerede hatt flere konserter i studio og i Kolben, og flere kommer til våren. Vil du høre mer av musikken til søke han opp på Spotify.

Nyheter Oljeutslipp til Tussetjern

Kystverkets beregning av oljeutslipp: 350 liter

Kystverket krever at Langhus-firmaet som er ansvarlig for oljeutslipp til Tussetjern må gjøre rede for tiltak innen 9. juli. Det tas nå utgangspunkt i utslipp av 350 liter olje, som er mye større enn det som var antydet tidligere. Les hele saken

Til toppen