RULLER IGJEN: Fritidsklubbene har gått sammen med Pekka Lundefaret og PULS , og arrangerer olabilløp under Eventyrfestivalen. Foran (f.v.): Pekka Lundefaret, Christian Lund. Bak (f.v.) Egil Wenger, Linn Hattvang, Nils Yngve Nilsen og Tore Gjedrem.
Kultur
RULLER IGJEN: Fritidsklubbene har gått sammen med Pekka Lundefaret og PULS , og arrangerer olabilløp under Eventyrfestivalen. Foran (f.v.): Pekka Lundefaret, Christian Lund. Bak (f.v.) Egil Wenger, Linn Hattvang, Nils Yngve Nilsen og Tore Gjedrem. (Veronica Grude Docker)

Olabilløpet er tilbake

Søndag 23. september, under Eventyrfestivalen, er det nok en gang mulighet for å kjøre alt hva remmer og tøy kan holde ned Ormerudveien.  Kolbotn Grand Prix er tilbake!

Det er fritidssentrene i Oppegård, i samarbeid med PULS og Pekka Lundefaret, som drar i gang olabilløpet under årets Eventyrfestival. Selve løpet holdes, tradisjonen tro, i Ormerudveien, søndag 23. september. 

Les også: Mesterens trener

– Dette er tiende gangen det arrangeres. Vi måtte ha fri fjor, for da fant vi ikke noe egnet sted å være, sier Christian Lund, leder på Vassbonn fritidsklubb.

Fritidsklubbene stiller med to biler. I tillegg kjøper PULS inn åtte biler som skal selges til næringslivet. 

SUKSESS: Mange Olabil-entusiaster deltok i løpet i 2016. Foto: Oppegård Avis

– Vi kjøper inn bilene og da gjør vi det sånn at for den pakken til fem tusen kroner blir de nevnt på speaker, de får stille ut på stand i målområdet og stille med premier. Og selvfølgelig får de dekorer bilen, sier Pekka Lundefaret entusiastisk. 

Han oppfordrer næringslivet til å hive seg rundt, for her blir det mye bra eksponering, i tillegg gir det næringslivet muligheten til å bidra i lokalmiljøet. 

Les også: Vinn billetter til hele klassen

– Alt overskudd går tilbake til fritidsklubbene. Det gjelder også overskuddet fra kaféen denne dagen. Nå kan bedriftene vise at de ikke er kjipe, så fritidsklubbene kan få mer ressurser, sier Lundefaret.

Alle kan delta

Alle kan delta i løpet, både barn og voksne. Kriteriene er selvfølgelig at man har en bil, og det finnes noen regler for å stille til start. 

– Det er ikke lov med motor, bilen må ikke være en fare for seg selv eller tilskuere, den må kunne dyttes opp fra Kolbotn skole til start, man må ha på hjelm, og bilen må ha en bremsefunksjon, forteller Lund. 

Det blir tidtakning, premier og god stemning, lover arrangørene.  

Starten er i Fjellveien, klokken 13.00 søndag 23. september. Påmeldingsfrist er 18. september. Meld deg på ved å sende en e-post til: ungioppegard@oppgard.kommune.no 

Les mer om Eventyrfestivalen og olabilløpet i neste ukes papirutgave, torsdag 13. september.

Nyheter Politiet advarer

«Kyss skoen min ellers får du bank»

I vårt politidistrikt har det i det siste vært flere hendelser hvor ungdom utsetter andre ungdom for vold. Nettpatrulje i Øst politidistrikt har i dag publisert et innlegg hvor en av politibetjentene forteller om et slikt oppdrag vedkommende var på i forrige uke. Les hele saken

Til toppen