FOR EN JUNGELGJENG: Tarzan, spilt av Erik Oscar Berg i front foran OPAL-kollegaer. Skuespillerne er nok en gang klare for å rocke scenen i Kolben!
Kultur
FOR EN JUNGELGJENG: Tarzan, spilt av Erik Oscar Berg i front foran OPAL-kollegaer. Skuespillerne er nok en gang klare for å rocke scenen i Kolben! (Foto: Anders Nordheim Dahl)

Premiereklare

De har gjort det mange ganger før, men det er alltid en viss nerve før OPAL-gjengen skal på. Fredag er det premiere på Tarzan!

Det syder og koker bak scenen i Kolben. Selve hovedscenen er klar og tilrettelagt.
Sminken settes, replikker innøves og terpes. Det er premieredag, og OPAL har nok en gang inntatt kulturhuset vårt, Kolben.

Midt oppi det hele står selvfølgelig Bibbi Neergaard, slik hun har gjort siden midten av 80-tallet.Hun har skrevet om Tarzan i OPAL-versjon, med sin egen lille vri som vanlig. Rundt henne surrer jungeldyr av alle sorter, foreldre som sminker og hjelper, pizzabokser, kruttsterk kaffe og perfeksjonerte kostymer.Alt er med andre ord akkurat slik det skal være rett før premieren.

NB! Saken fortsetter under bildet!

I SMINKEN: Det er på bakrommet magien skapes, før den spilles ut på scenen. Foto: vAnders Nordheim Dahl

 

Gleder seg

Neergaard elsker dette. Og hun er hands on som vanlig.

Les også: Møt vår egen , lokale Tarzan, Erik Oscar

– Jo mer jeg tenker på det, jo mer innser jeg hvor dagsaktuell Tarzan er, selv om den er skrevet for over 100 år siden. Han var en miljøforkjemper, og hadde et klart budskap om at jungelen og dyrene skal man ta vare på, hvis ikke fikk man med ham å bestille. Han hadde allerede da kanskje et mer klart miljøbudskap enn selv mange av dagens politikere har, sier hun og ler høyt.

NB! Saken fortsetter under bildet!

GODE VENNER: Her ser du Martine Guldbrandsen (t.v.) som surikatt, og OPAL-dronning Bibbi Neergaard. Foto: Anders Nordheim Dahl

Endelig ond!

Mens hun forteller om kaver og forteller om stykket og det gode budskapet som ligger bak, kommer ondskapen selv inn, det vil si Helge Marstrander. Ja, det er han fra Stopp Støyen. Nå skal han endelig få lov til å la samaritanvirksomhet og frivillighet ligge, og bare spille ond.

– Hahaha, det er en glede å få ut alle de onde og grusomme sidene jeg har innebygget her, sier han ironisk og med et stort smil mens sminken legges. Han har rollen som Tarzans Nemesis, Lord Greystoj.

– Det er klart det er krevende. Det er mange repilikker, men se på denne gjengen her, da. Det er klart dette er moro og verdt alt slitet, og når vi nå vet at det er solgt over 700 billetter allerede, som vi tror nesten er ny rekord, så føler vi også at publikum setter pris på å ha et lokalt teater, sier han.

NB! Saken fortsetter under videoen

Klikk play for å se!

Helten

Selve helten, Tarzan, spilles av 16 år gamle Erik Oscar Berg, som har erfaring fra OPAL, og som til vanlig går på dramalinjen på Ski videregående skole. Det er skuespiller han skal bli, og han gir alt i denne rollen.

Les også: Portrett med Tarzan

– Joda, det er klart at man har litt nerver, men det er en fin gjeng på scenen hvor alle drar i samme retning. Det gjør det meste morsommere og enklere. Jeg tror energien på scenen smitter over på publikum også, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

OND: Helge Marstrander i sminken før han skal bli ond som Lord Greystock. Foto: Anders Nordheim Dahl

Kjøp billetter

Dermed er det bare å sikre seg billetter til konserten, og det gjør du via kolben.no

For en latterlig lav penge, får du kvalitetsteater på ekte OPAL- og Oppegård-vis, og premiere er fredag den 26. januar. Deretter spilles forestillingen til og med søndag den 11. februar.

– Alle er velkommen, og vi håper på å fylle salene til randen. Her skal det bli fullt trøkk, og se på den flotte scenen da, sier Neergaard og viser frem de praktfulle kulissene, også de bygget av, med og for Oppegård og OPAL, skreddersydd for publikums ankomst.

 

Sport Fotball i Oppegård

Går i strupen på lokalpolitikere og kommunen

Fotballdronning Solveig Gulbrandsen går i strupen på lokalpolitikerne som mener at fotball ikke er en helårsidrett, og på kommunen som fraskriver seg alt ansvar. "Kanskje på tide alle fotballspillere med foreldre møter opp utenfor rådhuset og viser hvor mange som elsker fotball hele året!" Les hele saken

Nyheter Politiet i Nordre Follo informerer

– Det er ikke skummelt å si fra

Politikontakt i Nordre Follo, Solveig Kjeserud, reagerer sterkt på det som skjer i ungdomsmiljøet i Follo. – Jeg er bekymret for en ny trend som er i ferd med å få utvikle og sette seg i vårt nærmiljø, sier hun. Les hele saken

Til toppen