Rampe-jenter: Ida Marie Bakkerud (foran) og Nina Dehle skal, sammen med Klaus Enger, lage musikal-moro for Oppegård-barna i sommerferien.
Kultur
Rampe-jenter: Ida Marie Bakkerud (foran) og Nina Dehle skal, sammen med Klaus Enger, lage musikal-moro for Oppegård-barna i sommerferien. (Foto: Veronica Grude Docker)

Rampete sommerskole

Sofiemyr-trioen Nina Dehle (39), Ida Marie Bakkerud (38) og Klaus Enger (38), skal lage liv og leven med musikal-sommerskole i Kolben.

Ida Marie Bakkerud (38), Nina Dehle (39) og Klaus Enger (38) er folkene bak det nystartede tilbudet, RAMP.

De skal lage sommerskole for barn i Kolben første og siste uken i juli. Da blir det sang, dans og teater for alle påmeldte.

– Det her skal bli så morsomt for barna. Vi skal ha det gøy, de skal få oppleve mestringsfølelse og få utfolde seg med å synge, danse og gjøre teater, sier Dehle entusiastisk.

Saken fortsetter under bildet. 

GLEDER SEG: Ida Marie Bakkerud og Nina Dehle gleder seg til å ha musikal-sommerksole for barn. Foto: Veronica Grude Docker

Musikalsk start

De to damene og Enger, har vokst opp sammen på Sofiemyr, og lenge ønsket å starte et tilbud i kommunen, nå starter eventyret. Først med sommerskolen, men etter hvert også med et mer helhetlig tilbud når skolestart kommer.

Les også: Hasfjord-Lias beste turtips!

– Visjonen er å starte noe til høsten, men vi begynner med sommerskole.

I første omgang blir det musikalsjangeren som står på timeplanen, men når RAMP setter i gang til høsten vil de gå mer i dybden på hvert av fagene; teater, dans og musikk.

Scenevante

Alle tre instruktørene har bakgrunn fra scenen og vært utøvende i flere år på hver sin kant. Nå gleder de seg veldig til å undervise.

– Vi har spilt mye for barn og ungdom, og synes det er veldig gøy å jobbe med barn og ungdom, sier Bakkerud.

– Det er noe helt annet å undervise for andre, legger Dehle til.

Les også: En eksepsjonell familie

Hun har i tillegg til danseutdannelse fra Bårdar og et halvt år på Broadway Dance Center, en pedagogikkutdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Bakkerud er utdannet skuespiller på NISS og Enger har utdannelse fra Kulturama i Stockholm og Stage Entertainment Studios i Hamburg, så til sammen blir det en sterk trio som skal lose barn og ungdom gjennom en fornøyelig uke i sommer.

Saken fortsetter under bildet. 

LEK OG MORO: Ida Marie Bakkerud (f.v) og Nina Dehle gleder seg til å komme i gang, med sang, musikk og teater for Oppegårds barn og unge. Foto: Veronica Grude Docker

- Vi gleder oss

Sommerskolen blir avholdt i uke 27 og uke 31 i sal to og fire i Kolben, og alle født i 2010 eller tidligere kan melde seg på.

– Det koster 1900 kroner for en uke, og man kan levere barnet fra halv ni og hente senest fire. Det blir organisert timeplan mellom ni og tre, opplyser damene, og legger til at alle er velkomne.

– Man må ikke kunne synge eller danse, ingen forkunnskaper er nødvendig, sier Dehle.

Les også: Knivskarp progrock

Og på slutten av uken blir det en liten oppvisning for å vise resultatet av en uke med ablegøyer på scenen.

– Vi gleder oss masse! Det blir spennende å komme i gang. Det er gøy at vi har fått det til, for vi har snakket om det i mange år, og nå gjør vi det, avlutter Bakkerud og Dehle.

Rampe-jenter: Ida Marie Bakkerud (foran) og Nina Dehle skal, sammen med Klaus Enger, lage musikal-moro for Oppegård-barna i sommerferien. Foto: Veronica Grude Docker

 

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Til toppen