UNGDOMMEN BESTEMMER: Sumprock har vært et fast innslag på Kolbotn Torg siden 1999, og de holder på ennå! Det hele er et samarbeid mellom fritidssentrene Vassbonn, Flåtestad og Tårnåsen, i tillegg til Hjørnet ungdomskafé, og det er ungdommen selv som står for utvalg og booking av artister.
Kultur
UNGDOMMEN BESTEMMER: Sumprock har vært et fast innslag på Kolbotn Torg siden 1999, og de holder på ennå! Det hele er et samarbeid mellom fritidssentrene Vassbonn, Flåtestad og Tårnåsen, i tillegg til Hjørnet ungdomskafé, og det er ungdommen selv som står for utvalg og booking av artister. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

Rock on med Sumprock!

Det er snart tid for musikkfestivalen som er arrangert av ungdommen selv.

Denne musikkfestivalen varer i bare én dag, men den er ikke liten av den grunn: Sumprock er nå inne i sitt tyvende år, og er en dag fylt med musikk i forskjellige sjangre, aktiviteter og fest!

Sumprock er arrangert av ungdommen selv - er et samarbeid mellom fritidssentrene på Vassbonn, Tårnåsen og Flåtestad, i tillegg til ungdomskafeen Hjørnet.

SUMPROCK: Du har kanskje sett denne rundt om kring? Foto: Sumprock

Møter artister

– Vi gleder oss veldig, sier tre av arrangørene, Mina Fjermerås (15), Sondre Tøndervoldshagen (15) og Jacob Arntsen (16).

De er fra Vassbonn og Tårnåsen fritidssenter, og har vært med å arrangere Sumprock både to og tre ganger.

Les også: Nasjonale toner på Sofiemyr

– Det er gøy å være med på å arrangere noe, og å kunne hjelpe til, sier Sondre.

Han og Jacob skal rigge opp og ned scenen til artistene, mens Mina skal jobbe backstage.

– Jeg gleder meg kanskje mest til å møte Adam Ezzari, en av guttene fra siste sesong av SKAM, sier hun.

Saken fortsetter under bildet. 

UNGDOMMEN BESTEMMER: Sumprock har vært et fast innslag på Kolbotn Torg siden 1999, og de holder på ennå! Det hele er et samarbeid mellom fritidssentrene Vassbonn, Flåtestad og Tårnåsen, i tillegg til Hjørnet ungdomskafé, og det er ungdommen selv som står for utvalg og booking av artister. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Ungdommens festival

Det er altså gjengen på bildet (i tillegg til noen som ikke kunne møte) som står bak Sumprock.

De har selv bestemt hvilke artister som skal opptre, booket dem, og stått for hoveddelen av arrangeringen - med god hjelp og veiledning fra de litt mer erfarne fra fritidssentrene og Hjørnet.

Les også: Hipp, hipp, hurra! Se 17. mai-glimt fra Oppegård

– Det er jo lettere at de voksne bare bestemmer hva de tror er best for ungdommen, hva de tror de vil like. Men i Sumprock er det ungdommen selv som bestemmer og trekker i trådene, vi er bare assistenter, sier leder av Vassbonn fritidssenter, Christian Lund.

Saken fortsetter under bildet.

HJELPER TIL: Av og til må det veiledning til fra de voksne. Her er miljøarbeider Hans Bagøien og leder av Vassbonn fritidssenter, Christian Lund. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Ikke bare musikk

Riktignok blir det konserter med både pop, rap og andre stiler, men i tillegg til dét, blir det skumparty (!), klatretårn og hoppeslott!

– I tillegg kommer NAF for å vise hvordan det er å bråstoppe. Det kan være en ganske morsom og lærerik opplevelse, sier Lund.

Fakta

  • Sumprock er fredag 25. mai
  • Det begynner klokken 17.30 på Kolbotn Torg.
  • Arrangementet er slutt omtrent 22.00, men fortsetter på Hjørnet ungdomskafé fra klokken 21.30, og ut til de sene nattetimer.
  • Det er gratis adgang.
TIDLIGERE ÅR: Dette bildet er fra Sumprock anno 2015. Foto:  Oppegård Avis

Sport Fotball i Oppegård

Går i strupen på lokalpolitikere og kommunen

Fotballdronning Solveig Gulbrandsen går i strupen på lokalpolitikerne som mener at fotball ikke er en helårsidrett, og på kommunen som fraskriver seg alt ansvar. "Kanskje på tide alle fotballspillere med foreldre møter opp utenfor rådhuset og viser hvor mange som elsker fotball hele året!" Les hele saken

Nyheter Politiet i Nordre Follo informerer

– Det er ikke skummelt å si fra

Politikontakt i Nordre Follo, Solveig Kjeserud, reagerer sterkt på det som skjer i ungdomsmiljøet i Follo. – Jeg er bekymret for en ny trend som er i ferd med å få utvikle og sette seg i vårt nærmiljø, sier hun. Les hele saken

Til toppen