SCENE- OG MIKROFONTEKNIKK: – Her vil elevene lære grunnleggende sangteknikk, jobbe med å finne egenarten i egen stemme, og lære generell scene- og mikrofonteknikk, sier kursleder Marthe Susann Åndahl ved Oppegård kulturskole.

Kultur Nytt sommerkurs ved Oppegård kulturskole

SCENE- OG MIKROFONTEKNIKK: – Her vil elevene lære grunnleggende sangteknikk, jobbe med å finne egenarten i egen stemme, og lære generell scene- og mikrofonteknikk, sier kursleder Marthe Susann Åndahl ved Oppegård kulturskole. (Foto: Yana Stubberudlien)

Utvider tilbudet med sang- og scenekurs

Oppegård kulturskole utvider sommerkurstilbudet med sang- og scenekurs.

– Dette er et splitter nytt kurs for barn fra 9 til 14 år hvor de kan få en forsmak på det å være solist og stå på scenen, sier kursleder Marthe Susann Åndahl (32).

      Sang- og scenekurs:

  • Sommerkurs i regi av Oppegård kulturskole.
  • I uke 26 (24.-28. juni)
  • For barn fra 9 til 14 år.
  • Pris: 1700 kroner
  • Du kan melde deg på via kommunens hjemmeside.

Hun har jobbet som musikk- og sangpedagog i ti år, hvorav de siste tre årene ved Oppegård kulturskole.

Hun gleder seg mye til å sette i gang med det nye kurset. Det starter mandag 24. juni og varer i fem dager.

Får lov til å velge egne sanger

– Her vil elevene lære grunnleggende sangteknikk, jobbe med å finne egenarten i egen stemme, og lære generell scene- og mikrofonteknikk slik at de blir sikrere på scenen. De får også tips til hvordan å jobbe med uttrykk og formidling når de synger, sier Åndahl.

Hun sier kursdeltakerne får lov til å velge sanger de vil fremføre.

– Det blir sikkert mye popmusikk. De skal velge i hvert fall én sololåt, men de skal også synge mye i grupper. Vi skal også ha en masterklass og synge mye for hverandre, sier kurslederen.

Fem ledige plasser

232 barn og unge har meldt seg på årets sommerkurs i regi av den lokale kulturskolen. Nesten alle kursene er nå fullbooket.

– Sang- og scenekurset har plass til tolv barn. Nå har vi kun fem ledige plasser igjen, og disse er i uke 26. I tillegg har vi syv ledige plasser på kurset i musikkverksted. Fire av disse plassene gjelder uke 26 og tre av plassene er i uke 32, sier pianolærer og saksbehandler ved kulturskolen, Liv Karen Aukner.

Begynte som seksåring

Marthe Susann Åndahl håper flere barn og unge kan oppleve glede av musikk.

Selv begynte hun å synge og stå på scenen som seksåring, og hun stortrives fortsatt med det.

32-åringen jobber som artist (frilanser), skriver egne låter og koser seg med å synge på engelsk.

– Jeg skriver ofte kjærlighetslåter, men også låter om sorg og savn. Musikken er som terapi for meg, sier hun.

Pop, jazz og musikaler

Åndahl bor i Oslo, men er opprinnelig fra Bergen. Hun har sin musikkutdannelse fra blant annet Universitetet i Oslo og Norges Musikkhøgskole.

32-åringen har sin fordypning i populærmusikk og jazz. Hun har også erfaring med både klassisk musikk og folkemusikk, og har jobbet mye med kor og musikaler.

I 2015-2017 var hun musikalsk ansvarlig og sangpedagog i oppsetningene av High School Musikal og Annie på Romerike Musikkteaterskole.

Debut-EP

Til høsten vil 32-åringen gi ut sin debut-EP med egne komposisjoner.

– Den første singelen, "Dance The Night Away", kommer allerede i juni. Alle låtene er på engelsk, men jeg utelukker ikke at jeg kommer til å skrive noen låter på norsk senere, sier Åndahl.

Les også: Ny barneskole på Sofiemyr kan få permanent modulskolebygg

Leserinnlegg

Kommunevalget 2019 var også et personvalg – hva lærte og vil Høyre og FrP?

"Vi har ved dette valget ikke kunnet stryke kandidater, men Høyre bør ta inn over seg at velgerne ikke ønsket Høyres kandidat og at oppslutningen om partiet har sunket fra 37.5 prosent til 29.9 prosent. Thomas Sjøvold og hans partiregime i Oppegård har sin del av ansvaret for dette", skriver Gunnar Sveen fra lokalbevegelsen OppegårdsVenner i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Til toppen