ROCKA KARER: Lasse Røed, trommeslager (f.v.), Ulrik Jacobsen, vokalist og gitarist, og Stian Solberg, bassist, gleder seg til å «rocke» Kolben under Hellbotn festivalen.
Kultur
ROCKA KARER: Lasse Røed, trommeslager (f.v.), Ulrik Jacobsen, vokalist og gitarist, og Stian Solberg, bassist, gleder seg til å «rocke» Kolben under Hellbotn festivalen. (Privat)

Skal rocke på hjemmebane

De lokale rockeheltene i bandet Magmakammer er aktuelle med både plate og konsert under Hellbotn.

Det er høyst lokale gutter som spiller i bandet Magmakammer på Hellbotn Metalfest denne helgen. Selv om Ulrik Jacobsen, Stian Solberg og Lasse Røed har flyttet til Oslo for studier og jobb, er de veldig klare for å spille på hjemmebane.

Les også: Vinn billetter til hele klassen

– Hellbotn har jeg vært med på og fulgt med på som publikum tidligere. Og så er det en festival som minner meg om de festivalene jeg var med på da jeg var yngre, bare med et litt mer voksent preg, sier vokalist og gitarist Ulrik Jacobsen.

Saken fortsetter under bildet.

LOKAL ROCKEHELT: Ulrik Jacobsen, vokalist og gitarist i Magmakammer. Foto: Privat

 

De har spilt på samme scene som ungdommer og Hellbotn-arrangør, Niklas Erdal, var med da også.

– Det er veldig nostalgisk å komme dit og spille på den samme scenen som da man var ungdom. Det er veldig stas. Mutter›n og fatter›n pleide å komme å se på meg da, jeg tipper de kommer nå og, humrer Kolbotn-gutten.

Samhold og moro

Målet med bandet er mest å ha det gøy.

– Vi kommer fra en guttegjeng som har vokst opp på Kolbotn i det musikkmiljøet som var der. Tanken bak bandet er egentlig bare å være sammen med gode venner, spille musikk og ha det gøy, sier Jacobsen.

– Men vi har selvfølgelig lyst å ta det så langt vi kan, legger han til.

70-talls rock

Jacobsen forteller at inspirasjonen til Magmakammers musikk er hentet fra 70-tallet.

Les også: Høy temperatur på aufguss-NM

– Vi opptatt av å fange essensen av 70-talls rock i musikken vår. Alt fra Pink Floyd til Black Sabbath, fra psykedelisk til mer heavy rock, sier Jacobsen.

«Mindtripper»

Nå kommer de snart med plate, akkurat i timing med Hellbotn festivalen.

NY PLATE: «Mindtripper» kommer på vinyl og digitalt i september. Foto: Privat

– Vi har jobbet med den plata en stund, og den gis ut i september, sier han.

– Tanken er at det skal være et gjennomgående tema, at alle låtene toucher innom et tema. Jeg er veldig fornøyd, det er alltid noe som kan bli bedre, men jeg er fornøyd med at vi har gjort alt selv. Man blir litt ekstra glad i produktet når man har gjort alt selv, sier Jacobsen.

Platen kommer for salg på vinyl i september, og vil være tilgjengelig digitalt på bandcamp og Spotify. Digitalt skal «Mindtripper» være mulig å få tak i fra 10. september.

 

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Mangler penger til døgnbemanning

Til tross for at det nye beredskapssenteret er bygget innenfor gitte tids- og kostnadsrammer, vil det ikke klare å levere på innholdet som er nødvendig for å sikre den lovede terrorberedskapen 24 timer i døgnet. Les hele saken

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen