GUTTA I BAKKEN: Fra venstre står Sander Bahr Rosshaug, Marius Dalsbotten, Carl Tobias Johansen, Fabian Mesgrahl, og Nicolai Gisholt Stornæs, som alle går i 9. klasse ved Ingieråsen skole. De har kjørt i flere år, og begynner å bli erfarne skikjørere, til tross for sin unge alder.
Kultur
GUTTA I BAKKEN: Fra venstre står Sander Bahr Rosshaug, Marius Dalsbotten, Carl Tobias Johansen, Fabian Mesgrahl, og Nicolai Gisholt Stornæs, som alle går i 9. klasse ved Ingieråsen skole. De har kjørt i flere år, og begynner å bli erfarne skikjørere, til tross for sin unge alder. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

Slalåm, baby! Slalåm!

Hva er vel bedre enn å suse ned en hvit bakke i vinter­ferien? På tirsdag var det knallføre i Ingierkollen!

Vinterferie; veldig mange har reist på hytta (eller til varmere strøk?), for det vises i bakken.

Til tross for nydelige forhold og godt preparerte bakker, var det ikke akkurat kødannelser i skitrekket på Ingierkollen tirsdag 20. februar.

Les også: For et herlig KAOS!

– Dette er helt vanlig. Det er alltid rolig i vinterferien, og i dag er faktisk en ganske bra dag til vinterferie å være, forklarer daglig leder Andreas Daae.

– Bra bakke til å være så liten

Ingierkollen Slalåmsenter er et sentralt skianlegg med plass til de fleste, og i tillegg er der et familieområde med egen nybegynnerbakke og barnevennlig heis. 

Og for de som ønsker ekstra utfordring, kan de boltre seg i halfpipen eller prøve big jump (liten og kjempestor) og rails.

NORMALE TILSTANDER: – Det er vanligvis lite folk i bakken i vinterferien, sier daglig leder Andreas Daae. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Noen som ikke er redde for ekstra høyde, er guttegjengen fra 9. klasse ved Ingieråsen skole.

Les også: Vinterferiekos i idrettshallene

De kjører gjerne over kanten, trekker skiene opp under seg og flyr et lite stykke før de lander igjen!

Er det ikke skummelt?

– Nei, svarer den ene.

– Jo, dritskummelt, svarer den andre!

Alle guttene har stått på ski i flere år.

– Det er bra føre i dag, og det er en bra bakke til å være så liten, sier de.

Saken fortsetter under bildet. 

SWAG: Fra venstre står Sander Bahr Rosshaug, Marius Dalsbotten, Carl Tobias Johansen, Fabian Mesgrahl, og Nicolai Gisholt Stornæs, som alle går i 9. klasse ved Ingieråsen skole. De har kjørt i flere år, og begynner å bli erfarne skikjørere, til tross for sin unge alder. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Siden tenårene

Morten Hansen fra Kolbotn er kanskje dagens mest stilfulle og raskeste skikjører, og det er kanskje ikke så rart; han har stått i denne bakken siden 70-tallet!

Les også: Optimale langrennsforhold!

– Jeg har kjørt en del i Østlandsområdet, og synes disse bakkene er veldig bra. De gjør en god jobb her. Selv om det er grønt i lysløypa, er det hvitt i denne bakken! Sier han, før han suser avgårde som et blått og oransje lyn ned den hvite bakken.

Saken fortsetter under bildet.  

ERFAREN: Morten Hansen fra Kolbotn var en av bakkens desidert raskeste og stiligste denne tirsdagen! Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Første gang i år

Det er ikke bare gutter som har tatt på seg skiene denne tirsdag formiddagen;

Venninnene Iben Cristine Ortang Karlsen (snart 10) og Sigrid Arveng (9) hadde også tatt turen til kollen denne tirsdag formiddagen.

– Dette er første gangen i år vi kjører, sier de to, men det skulle man ikke tro, så mye og raskt som de kjørte!

Saken fortsetter under bildet. 

FØRSTE GANG: Venninnene Iben Cristine Ortang Karlsen (10) og Sigrid Arveng (9) tok på seg skiene for første gang i år - og kjørte opp og ned utallige ganger! Identiteten til den lille misteren som har sneket seg med i bildet, er uviss. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Hva skjedde med brettet?

Ingierkollen blir flittig brukt av begge kjønn i alle aldre. Selv om - jo lenger opp i årene man kommer, jo flere menn blir det.

– Ja, det er gjerne fedrene som tar med seg ungene i bakken. Mødrene står gjerne på sidelinjen, sier Andreas Daae.

BRA FORHOLD, LITE FOLK: Ingierkollen Slalåmsenter 20. februar 18. Det er vinterferie, og Oppegård Avis tester forholdene! Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Den yngre generasjonen er like aktiv uansett kjønn, virker det som. Men reporteren har bitt seg merke i at det er svært få som står på brett.

Les også: Fantastiske forhold i Ingierkollen

– Ja, snowboard er ut! Det var veldig populært en periode, men den bobla er slutt. Den typen folk som gjerne ville stå snowboard før, har gått over til twintip-ski nå. Man har litt flere muligheter med det, sier Daae.

Kanskje det døde med Helene Olafsen?

Uansett, brett eller ski; husk at du kan bruke ditt gamle kort fra Tryvann og andre sentre (se Ingierkollens hjemmeside), og du kan låne utstyr her - eller gratis hos BUA!

Til slutt - en passende musikkvideo! Fyr på med en "360 ollie kickback flashmob fantastic super trail rail med skru" og fyr opp volumet!

 

Fakta

  • Åpningstider i uke 8 er klokken 11-18 lørdag og søndag, og klokken 11-20 mandag til fredag.
  • De har varmestue og kiosksalg.
  • Du kan leie utstyr på senteret eller hos BUA.
  • Ingierkollen er et skianlegg med fire nedfarter pluss familie/nybegynnerbakke.

Nyheter Rådhuskvartalet

Dette mener politikerne om salget av rådhuskvartalet

Oppegård Avis har spurt lokalpolitikerne om rådhuskvartalet bør selges, ikke selges eller selges delvis, og hvilke formål rådhuset og rådhusparken kan brukes til hvis de forblir i kommunal eie. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Til toppen