TRADISJON TRO: Det blir søndagskafé på Solheim grendehus på Svartskog i 2018 også! Dette er en ti år gammel tradisjon, og her viser Westgaard frem kafelokalet.
Kultur
TRADISJON TRO: Det blir søndagskafé på Solheim grendehus på Svartskog i 2018 også! Dette er en ti år gammel tradisjon, og her viser Westgaard frem kafelokalet. ( Synnøve Sundby Fallmyr)

Solheim søndagskafe åpner igjen denne søndagen

Nå kan du endelig kombinere skigåing med kafébesøk på Solheim Grendehus!

Etter mye julemat og mange gode stunder i sofaen, er det på tide å røre litt på seg! Og hva er vel bedre enn å kombinere skigåing på vakre Svartskog med kafébesøk?

Nå på søndag, 7. januar, åpner nemlig Grendehuset Solheim sin søndagskafé, og har åpent hver eneste søndag fra 12.00-16.00 frem til påske.

Men det er ikke noe nytt; dette har de gjort i ti år, minst.

Saken fortsetter under bildet. 

NÆRMERE ENN DU TROR: Det er ikke akkurat 200 meter til den inngangen der, men kafe-skilt måtte man ha! Frank Westgaard har dørene åpne når det er kafeens første åpningsdag, 7. januar 2018.
NÆRMERE ENN DU TROR: Det er ikke akkurat 200 meter til den inngangen der, men kafe-skilt måtte man ha! Frank Westgaard har dørene åpne når det er kafeens første åpningsdag, 7. januar 2018. Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

Frivillig drift

Det hele frivillig drift, og grendehuset driftes av tre foreninger: Svartskog Idrettsforening, Bålerud Sanitetsforening, og Svartskog Vel.

Les også: 20 år med frivillighet!

Sammen deler de på oppgavene, og gir innbyggerne på Svartskog en sosial møteplass også på vinteren.

– Damene i sanitetsforeningen er virkelig en klippe, og serverer deilig hjemmebakst i kafeen, skryter leder av Foreningen Grendehuset Solheim, Frank Westgaard (69).

Saken fortsetter under bildet. 

VAKKERT: Skivær eller ei; kafeen er åpen hver søndag fra 7. januar, og frem til påske!
VAKKERT: Skivær eller ei; kafeen er åpen hver søndag fra 7. januar, og frem til påske! Bilde: 

Ski og kafé

Skiløypene ligger nemlig rett ved grendehuset, så dette er en perfekt kombinasjon av ski og kafebesøk på søndager!

Les også: Nytt tilbud for de med demens

– Vi satser på en god vinter i 2018, men uansett om det er snø eller ei; kafeen er åpen. Det er rimelige priser, og en stor parkeringsplass, sier Westgaard.

 PS! Lurer du på hvor Solheim ligger? Her er et kart!

Nyheter Farlige forbikjøringer

Kongeveien minutt for minutt

Bussjåførene fortsetter å bruke bussholdeplassen ved klubbhuset på Sofiemyr som hvileplass. Dette fører til mange farlige forbikjøringer og nestenulykker på stedet. Torsdag 10. januar fulgte Oppegård Avis trafikken i Kongeveien minutt for minutt i snaut tolv timer for å dokumentere situasjonen på stedet. Sjekk videoen i saken! Les hele saken

Til toppen