VIL HÅVE INN FOLK: Tidligere leder Trygve Solstad og nåværende leder Sander Engeland inviterer alle barn, foreldre og besteforeldre til en sprelsk ettermiddag på Nordenga.
Kultur
VIL HÅVE INN FOLK: Tidligere leder Trygve Solstad og nåværende leder Sander Engeland inviterer alle barn, foreldre og besteforeldre til en sprelsk ettermiddag på Nordenga. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

Sommerfiske, sommerlykke, fiskelykke

Fisk på kroken, sol på huden og bris i håret. Hva er vel bedre? OJFF inviterer alle barn på fiskesommer!

– Dette har vi holdt på med en ti års tid nå. Målet med dagen er å lære barn og ungdom å fiske, og å ha det morsomt i naturen. Kanskje inspirere dem til å være mindre på nettbrettet og mer ute, sier leder og tidligere leder av OJFF, Trygve Solstad og Sander Engeland.

Les også: Roald Amundsen har åpnet dørene for sommeren

Fiskesommer er et nasjonalt arrangement i regi av Norges Jeger- og Fiskeforbund, og vi er så heldige å ha vår egen forening her i kommunen som arrangerer en hel ettermiddag med fisking. Du kan til og med lære å sløye din egen fisk!

Saken fortsetter under bildet. 

STORØYA: Her står herrene på broen over til Storøya. Bak er Nordenga. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Økende interesse

I fjor var det 15-20 barn til stede, og de håper på enda flere i år. Den nye og unge lederen av OJFF, Engeland, mener at fiske-interessen er økende blant ungdom, spesielt de fra 17 år og oppover.

– De unge re-oppdager naturen og vil heller fiske i stedet for å sitte på tastaturet, sier han.

Les også: Nå kan vi bade her!

Ta gjerne med din egen fiskestang, gjerne også mark eller maiskorn til agn. Det er viktig at barna har på redningsvest, siden fiskingen foregår på bruen over til Storøya.

Premier

Det blir premier for størst og mest fisk, i tillegg til overraskelser. For barn og ungdom er det gratis å delta, men de voksne medlemmer må betale femti kroner, og ikke-medlemmer hundre.Drikke får man, men om det blir pølse- (eller fiske-)grilling, avhenger av været. Kolbotnvannet er nemlig rikt på fisk: gjedde, abbor, brasme, mort og suter.

– Abbor er havets kylling, bruker jeg å si, smiler Solstad, før han kaster snøret så langt han kan.

Fakta om Fiskesommer

  • Nasjonalt arrgement av Noges Jeger- og Fiskerforbund med mål om å lære barn å fiske.
  • Tirsdag 12. juni i regi av Oppegård Jeger- og Fiskeforening (OJFF).
  • Klokken 18 - 20 på Nordenga ved Storøya (Kolbotnvannet).
  • Parker i enden av Solbråtanveien.
  • Husk redningsvest!
  • Gratis for barn og unge, 50,- og 100,- for voksne. Ingen påmelding.
LÆR Å FISKE: OJFF vil lære barn og ungdom kunsten og lykken å fiske. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

 

Debatt Kolbotn sentrum

Vi bør ha en revidert områdeplan for Kolbotn sentrum

"Valgomaten til Oppegård Avis viser at Ap har vært et klart støtteparti for Høyre i Oppegård i de viktigste sakene som angår Kolbotn sentrum. De rødgrønne på sin side har samlet markert at de ønsker en forandring i dette", skriver Gunnar Sveen i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen