ROS FRA MESTEREN: Bent Stiansen var full av lovord da han fikk servert suppe av sin tidligere elev Lise Fjeldstad Hveding.

Kultur NYE SMAKER PÅ KOLBOTN

ROS FRA MESTEREN: Bent Stiansen var full av lovord da han fikk servert suppe av sin tidligere elev Lise Fjeldstad Hveding. (Sigbjørn Vedeld)

Suppe i sentrum

Nå får du suppe på Café Hvilepuls. Vi ble med da mesterkokk Bent Stiansen prøvesmakte.

Café Hvilepuls i Kolbotn sentrum har bestemt seg for å servere supper laget fra bunnen to dager i uken. Lise Fjeldstad Hveding er en av eierne og er den som har kaféansvaret.

– Vi vil servere suppe på tirsdager og torsdager fremover. Jeg er forkjemper for å lage mat fra bunnen, så her er det ikke mye halvfabrikat i gryta, sier hun.

Kjenning på besøk

Denne uken fikk hun besøk av en gammel kjenning. Mesterkokk Bent Stiansen er golfentusiast, og spiller ofte på Oppegård Golfklubb. Lise Fjeldstad Hveding har jobbet åtte år under Stiansen på Statholdergaarden i Oslo.

– Jeg gikk i lære på Kreativ Catering på Ljan. Etter hvert fikk jeg praksisplass hos Statholdergaarden, forteller hun.

Bent Stiansen husker Lise som en feinschmecker til fingerspissene.

– Vi ga henne etter hvert ansvaret for lunsjen i krostuen vår. Lise er ikke bare god på mat. Hun er også en strålende humørspreder, forteller Bent Stiansen - mens hans tidligere elev gjør klar dagens suppe.

– I dag får du en spanskinspirert suppe med blant annet chorizo og kikerter, forteller Lise til læremesteren.

Bent Stiansen er tydelig sulten etter golfrunden, og dette faller i smak.

– Dette er dritgodt! Helt fantastisk, sier Stiansen og suppen går fort ned.

– Lærte masse av Bent

Lise Fjeldstad Hveding forteller at hun lærte masse i årene under Bent Stiansen.

– Jeg hadde egentlig bestemt meg for å gå en annen retning og ta en ny utdannelse før jeg fikk praksisplassen hos Statholdergaarden. Jobben der snudde alt.

Bent Stiansen har drevet Statholdergaarden i 25 år.

– Det er gøy å være med på å spre fagarbeid. Både Lise her på Kafé Hvilepuls og de på Tårnhuset har jobbet hos meg, forteller Stiansen.

Suppen er fortært. Mesterkokken må haste videre. Dagen etter går turen videre til Roma.

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Nyheter Krafttak mot kreft 2019

Sikret tredjeplass i Follo

Seks videregående skoler i Follo har samlet inn nesten en halv million kroner til kreftsaken. Elevene fra Roald Amundsen videregående skole har fått til imponerede resultat også i år. Les hele saken

Til toppen