ØNSKER VELKOMMEN: Frank Westgaard ønsker velkommen til grendehuset også denne søndagen.
Kultur
ØNSKER VELKOMMEN: Frank Westgaard ønsker velkommen til grendehuset også denne søndagen. ( Synnøve Sundby Fallmyr)

Ta turen til Solheim og gjør søndagsturen komplett

På Svartskog er det finfine løypeforhold i langrennssporet, og kaffen smaker ekstra godt på grendehusets søndagskafè!

På Svartskog har vi noen av de flotteste skiløypene i Oppegård. Naturen er nydelig, og løypene er flotte og varierte i kilometer på kilometer.

I tillegg har Solheim Grendehus en ekstra godbit på turen, nemlig deres Søndagskafè! Hver søndag mellom klokken 12.00 og 16.00 selges det kaffe, vafler og annet snadder som gjør at langrennsturen blir komplett!

Skiløypene ligger nemlig rett ved grendehuset, så dette er en perfekt kombinasjon av ski og kafebesøk på søndager!

NB! Saken fortsetter under bildet!

LETT Å FINNE FREM: Både skisporet og veien dit finner du lett, og det er plenty med parkeringsplasser ved Solheim. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Frivillig drift

Du kan enten la det være lokkemat for barna etter at de har gått skituren, eller la alle fylle på energi, slik at man er klare til å ta skiene fatt.

Det hele er (naturligvis!) basert på frivillighet, og grendehuset driftes av tre foreninger: Svartskog Idrettsforening, Bålerud Sanitetsforening, og Svartskog Vel. Sammen deler de på oppgavene, og gir innbyggerne på Svartskog en sosial møteplass også på vinteren.

NYDELIG: Her ser du et bilde fra langrennsløypene på Svartskog, tatt av Svartskog IF! Foto: Privat Synnøve Sundby Fallmyr

– Damene i sanitetsforeningen er virkelig en klippe, og serverer deilig hjemmebakst i kafeen, skryter leder av Foreningen Grendehuset Solheim, Frank Westgaard (69).

Les også: I helgen blir det buss for tog på Østfoldbanen

Søndagskafèene er ikke bare et flott turmål for søndagen, men det er også en mulighet til å sladre litt med naboer, kjente og ukjente.I tillegg støtter du driften av grendehuset ved å kjøpe noe å bite i og en kaffetår. Prisene er rimelige, og det er ekte hjemmebakst du får servert!

Herlige forhold

Vi har oversikten over forholdene på Svartskog - alltid oppdatert - i samarbeid med Skiforeningen. 

Vi takker Svartskog IF for deres flotte arbeide med å fikse løyper for oss. Dersom du setter pris på Svartskog Idrettsforenings sitt arbeid med skiløypene og har lyst til å støtte vårt arbeid kan du bruke Vipps! Nummeret du bruker er 95440.

Les også: Vil du lede filosofiske samtaler?

Enn så lenge - legg søndagsturen til Svartskog, og sjekk i denne løypekalenderen hvordan forholdene er akkurat nå! 

Det er forøvrig veldig enkelt å finne frem til Solheim. Du kjører Gamle Mossevei fra avkjøringen til Kolbotn og sørover mot Ås. Så kommer du til avkjøringen til Svartskog. Følg veien opp Sandvadbakkene og kjør mot Svartskog kirke. Ta av til høyre mot Bekkensten før gravlunden. Du er fremme etter noen hundre meter. Følg skilter, og kos deg!

Nyheter Kommunen har fortsatt ingen kontroll 

Lekkasje av hydraulikkolje fra Regnbuen Gjenvinning: Tussetjern stengt for bading inntil videre

Kommunen ble varslet om oljesøl i Tussetjern fredag ettermiddag, men på grunn av rutinesvikt har meldingene ikke nådd rett instans i kommunen før sent lørdag kveld. Søndag ettermiddag har kommunen fortsatt ingen kontroll på lekkasjen.
Les hele saken

Til toppen