KULTUR FOR ALLE: – Vi vil at dette skal være storstuen, et samlingspunkt for alle i kommunen, og at til og med de med minimum interesse for kultur, skal ha en grunn til å gå hit, sier Kulturhusleder Lone Schrøder og Kulturhuskonsulent Britt Gustavsen.
Kultur
KULTUR FOR ALLE: – Vi vil at dette skal være storstuen, et samlingspunkt for alle i kommunen, og at til og med de med minimum interesse for kultur, skal ha en grunn til å gå hit, sier Kulturhusleder Lone Schrøder og Kulturhuskonsulent Britt Gustavsen. ( Synnøve Sundby Fallmyr)

Takk for et fantastisk kulturår!

– Det er nesten som vi ikke klarer å stagge kultur-sulten til Oppegård-folket! Kulturhusleder Lone Schrøder forteller om et godt kulturår anno 2017.

– I år har vi klart å holde oss på høyde med fjoråret, som var et rekordår for kultur og kino. Folk har vært veldig flinke til å besøke alle typer arrangementer, både de som er drevet av frivillige, og de profesjonelle. Det er nesten som vi ikke klarer å stagge kultur-sulten til Oppegård-folket, forteller Kulturhusleder Lone Schrøder.

Les også: Håndarbeidstreff for småbarnsforeldre

I løpet av året har her vært blant annet konserter, stand-up, foredrag, musikaler, teater, kunstutstillinger, og for ikke å snakke om alt det arbeidet som foregår blant de som jobber her fast hver eneste dag.

– Dette er et hus som virkelig lever, smiler Schrøder.

Saken fortsetter under bildet. 

SNART OVER: Lone Schrøder (leder for Kolben) og Britt Gustavsen (kulturhuskonsulent) gjennomgår kulturåret 2017.
SNART OVER: Lone Schrøder (leder for Kolben) og Britt Gustavsen (kulturhuskonsulent) gjennomgår kulturåret 2017. Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

Populære foredrag

Når kulturhuslederen og kulturhuskonsulent Britt Gustavsen skal peke ut den ene tingen som har skilt seg ut i år, velger de foredraget til Ingvard Wilhelmsen.

– Vi booket ham for én forestilling i høst, og billettene var revet bort på få dager! Så vi måtte ha ham tilbake til våren, men den er nesten allerede utsolgt! Til tross for ekstraforestilling!

Les også: Sterkt førjulssalg for Oppegårdakevitten

Schrøder forteller at foredrag er «det nye». De har opplevd stor interesse for det, spesielt Wilhelmsens foredrag, men også de som holdes av Europabevegelsen flere ganger i løpet av sesongen.

– Det virker som om folk liker kombinasjonen av underholdning og kunnskap, sier Schrøder.

Saken fortsetter under bildet!

UVENTET: Ingvard Wilhelmsen sitt foredrag «Det er ikke mer synd på deg enn andre», har vært en av de store overraskelsene i år.
UVENTET: Ingvard Wilhelmsen sitt foredrag «Det er ikke mer synd på deg enn andre», har vært en av de store overraskelsene i år. Bilde: Jan M. Lillebø

Barn i Kolben

Noe annet som er nytt, er Barn i Kolben, kulturhusets nye satsingsområde for barn. Det er hver lørdag.

Les også: Oppegårds idrett i historisk kalender

– Barn i Kolben er noe vi startet med i år, og det har gått over all forventning! Det er for eksempel konsert, teater og verksted rettet mot barn. Dette er vi stolte av, og det er godt besøkt, sier Schrøder.

Klubbkveld

Men hva med de litt eldre barna og ungdommene? Jo, et annet 2017-konsept, er klubbkveld.

Dette er mer intime konserter med ståplasser, av artister som trekker et yngre publikum, som for eksempel Kristian Kristensen.

Les også: Lokalkinoen er helt på nett!

– Det kom etter Barn i Kolben, så vi har ikke hatt så god tid til å etablere konseptet, men dette jobber vi videre med i 2018. Kristensen-konserten var en av de flotteste kulturopplevelsene i år, sier de to.

Dette er Kolbens tilbud for tenåringer, men også de mellom 25-40, som er et relativt vanskelig publikum å trekke til kulturhuset.

Saken fortsetter under bildet. 

FOR DE YNGRE: Kristian Kristensen hadde konsert for folk i alle aldre, og løftet taket i Kolben 9. november i år.
FOR DE YNGRE: Kristian Kristensen hadde konsert for folk i alle aldre, og løftet taket i Kolben 9. november i år. Bilde: Ruben Hestholm

Favorittene

– Min personlige favoritt var nok Sigvart Dagslands julekonsert. Jeg forsvant helt inn i musikken! Åh, det var så deilig, smiler Schrøder.

Andre høydepunkter som Schrøde og Gustavsen trekker frem fra 2017, er Scenarios «A Christmas Carol».

Les også: Ta en sniktitt på Scenarios juleforestilling!

Nå gleder de seg til å starte på vårprogrammet, med nyttårskonsertene og OPALs oppsetning av Tarzan i første rekke!

Og det virker som folk fortsatt er sultne på kulturopplevelser: Nyttårskonsertene er nesten utsolgt allerede.

Saken fortsetter under bildet. 

KLAPPET OG KLART: Programmet for våren 2018 ligger ute på kolben.no! 
KLAPPET OG KLART: Programmet for våren 2018 ligger ute på kolben.no!  Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr
Til toppen