EMMY-VINNERE: Tårnåsen-regissør, Marianne Müller (nummer to fra venstre) vant Emmy for TV-serien "Kroppen min eier jeg", sammen med resten av Bivrost film og NRK super.  På bildet ser vi fra venstre: Trond Jacobsen, Marianne Müller,  Stine Kühle-Hansen, Tonje Voreland og Ilze Burkovska Jacobsen.
Kultur
EMMY-VINNERE: Tårnåsen-regissør, Marianne Müller (nummer to fra venstre) vant Emmy for TV-serien "Kroppen min eier jeg", sammen med resten av Bivrost film og NRK super. På bildet ser vi fra venstre: Trond Jacobsen, Marianne Müller, Stine Kühle-Hansen, Tonje Voreland og Ilze Burkovska Jacobsen. (Foto: Privat)

Tårnåsen-regissør vant Emmy

I går kveld vant Bivrost Film og Tårnåsen-regissør Marianne Müller Emmy med TV-serien "Kroppen min eier jeg".

TV-serien «Kroppen min eier jeg» var nominert i to kategorier under årets Emmy Kids Awards. Bivrost film vant Emmy sammen med NRK Super for "sexual abuse awareness week" i kategorien digital. TV-serien er regissert av Marianne Müller og Trond Jacobsen og produsert i samarbeid med fagfolk, Redd Barna og NRK Super.

– Vi er heldige som har NRK Super som tar barn så på alvor at ingen temaer som er viktige i barns liv ansees som for vanskelige til å ta opp. Denne prisen kan forhåpentligvis bidra til å gjøre tematikken mer akseptert å snakke om, også utenfor Norge. Det er viktig, sier Müller på tekstmelding til Oppegård Avis, fra Cannes. 

Elwin Bradshaw fra Kolbotn har den engelske fortellerstemmen i den engelske versjonen av TV-serien. Serien består av fire filmer som tar for seg den komplekse tematikken rundt barn og seksuelle overgrep.

Treffer barna på en annen måte

I fjor vant serien Gullruten for beste barne- og ungdomsprogram sammen med NRK Supers temadager om overgrep, og nå har den også fått en Emmy-pris. 

Emmy-prisen

Emmy-prisen, også bare kalt Emmy, er en amerikansk pris som anerkjenner utmerket arbeid innen tv-produksjon. Prisen tilsvarer Oscar, Tony Award og Grammy Award; til sammen utgjør disse de fire store kulturprisene i USA.

Kilde: Wikipedia

 – Vi har laget denne serien for å hjelpe barn. Den skal brukes i undervisning, men det er viktig at den også sendes på TV, fordi det alminneliggjør det «å snakke med barn om kropp og grenser». Gjennom TV treffer serien også barna på en annen måte, den er deres eget valg, og de kan velge å se filmene flere ganger, sa Müller i et intervju med Oppegård Avis i forkant av prisutdelingen. 

 

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen