FRA KONTORET TIL BADSTUEN: Thomas Bjørdal ble fascinert av aufguss da han var fast gjest på The Well. Nå jobber han som spavert og holder egne aufguss-ritualer ved siden av kontorjobben. Han er en av 14 deltakere i aufguss NM 17. og 18. august.
Kultur
FRA KONTORET TIL BADSTUEN: Thomas Bjørdal ble fascinert av aufguss da han var fast gjest på The Well. Nå jobber han som spavert og holder egne aufguss-ritualer ved siden av kontorjobben. Han er en av 14 deltakere i aufguss NM 17. og 18. august. (Foto: Veronica Grude Docker)

Teater i badstuen

Fredag 17. og lørdag 18. august arrangerer The Well aufguss-NM, et mesterskap i badstue-ritualer. Aner du ikke hva det er? Ta turen innom og finn det ut, da vel.

Det første aufguss-NM som ble avholdt var på Farris Bad i 2013. I år er det The Well som skal kåre Norges beste badstu-ritual. Fredag 17. og lørdag 18. august stiller totalt 14 deltakere opp for å kjempe om en plass i VM.

Mesterskap = Show

Til vanlig er aufguss-opplevelsen på The Well rolige ritualer i badstuen, med eteriske oljer og avslappende musikk, men ved mesterskap blir det mer show.

ØVELSE GJØR BADSTUE- MESTER: Thomas Bjørdal er klar for å vise det han kan i aufguss-NM. Foto: Veronica Grude Docker

 – Det brukes musikk og kostymer, badstuen blir dekorert, og man forteller en historie, Det er nesten litt teater, forteller Thomas Bjørdal, spa-vert og badstuemester på The Well.

Les også: Toner til håp og trøst

Mesterskapet skal avholdes i den største badstuen på anlegget, med plass til omtrent 70 personer, og hvert innslag tar omtrent 15 minutter. Det skal konkurreres i singel og team.

– De tre dommerne i juryen er alle internasjonalt godkjent. Det som blir bedømt er duftopplevelsen, varmeopplevelsen, tema og historien, kostyme og rekvisitter og håndkleteknikker. I tillegg kommer samspill og synkronitet i teamkonkurransen, forteller wellness-manager og NM-koordinator, Franziska Lang.

Trening

Bjørdal mener det hjelper med bakgrunn i dans, teater, turn eller noe kreativt fra før av, og gjerne noe atletisk.

VENTER PÅ NM: – Mange gjester som går her til vanlig venter på dette arrangementet, sier Thomas Bjørdal og Franziska Lang. Foto: Veronica Grude Docker

 – Det er veldig fysisk krevende, jeg bruker dette som treningen min, sier Bjørdal.

Les også: Slik blir The Wells nye gigant-hotell

Han ble bitt av aufguss-basillen da han var gjest på The Well, nå har han jobb der og stiller i NM. Det gleder han seg til. Og skal vi tro spa-verten, er ikke han den eneste.

– Mange gjester har ventet på dette. Vi har også en egen supportergjeng som blir med til VM og heier oss frem, avslutter Bjørdal.

Leserinnlegg

Kommunevalget 2019 var også et personvalg – hva lærte og vil Høyre og FrP?

"Vi har ved dette valget ikke kunnet stryke kandidater, men Høyre bør ta inn over seg at velgerne ikke ønsket Høyres kandidat og at oppslutningen om partiet har sunket fra 37.5 prosent til 29.9 prosent. Thomas Sjøvold og hans partiregime i Oppegård har sin del av ansvaret for dette", skriver Gunnar Sveen fra lokalbevegelsen OppegårdsVenner i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Til toppen