FORNØYDE MED PROGRAMMET: Bibliotekets vårprogram er fullstappet av godbiter, og bibliotekarene Hans Martin Enger og Unni Øien-Andersen, samt bibliotektssjef Aase-Liv Birkenes ønsker alle velkommen.
Kultur
FORNØYDE MED PROGRAMMET: Bibliotekets vårprogram er fullstappet av godbiter, og bibliotekarene Hans Martin Enger og Unni Øien-Andersen, samt bibliotektssjef Aase-Liv Birkenes ønsker alle velkommen. (Oppegård Avis)

Våryrt program på biblioteket

I biblioteket vårt står det aldri stille, og våren er full av godsaker av både litterær sort og annet i Kolbens andre etasje.

Høydepunktene var mange utenom tradisjonelt bokutlån og den nye populære utstyrs-låneordningen BUA i fjor på det lokale biblioteket. Dette er ikke bare et sted for lesehester og folk med trang til å låne utstyr til friluftsopplevelsen. Biblioteket vårt er så mye mer, og nå er vårprogrammet satt og godt i gang, med opplevelser av mange slag.

Mange høydepunkter i fjor

Fjorårets var fullt av høydepunkter, men det helt klart største og mest suskessrike, var Sommerles. 43 prosent av barna i aldersgruppen som kan delta i kampanjen her i kommunen var med, og det ble satt ny rekord i fjor.

– Det er utrolig å se hvor mange bøker og den lesegleden som barna har vist gjennom denne kampanjen, så dette blir et av våre viktigste satsningsområder i år, sier hun.

Les også: Her er det skiløyper i helgen

I tillegg til Sommerles, var det også stor suksess med bokbad med forfattere innenfor flere genre, spillkvelder, de flerkulturelle DELTA-søndagene, og samarbeidskveldene med lokale lag- og foreninger.

– Samarbeidene med historielaget, husflidslaget og andre lag- og foreninger er viktig for oss, og gjør biblioteket til en relevant samlingsplass for flere, så vi har et sterkt ønske om å videreutvikle både eksisterende og nye samarbeid, forteller de tre.

NB! Saken fortsetter under bildet!

IS+BOK=FEST: Sommerleskampanjen trakk over 1000 deltagere i fjor, og slikt ble det fest av! I år er dette en av biblliotekets store satsningsområder. Bilde: Anders Nordheim Dahl
POPULÆRT: Brettspillkveldene samler alltid mange mennesker.

Meråpent

Ja, ikke minst må det nevnes alle aktivitetene som skjer også på dagtid. Da er det nemlig både fortellerstunder, Åpen Barnehage og trilleturer for dem med små barn.

– Besøket på disse ukentlige arrangementene for folk med små barn har vist seg å være svært populære, og vi har flere titalls brukere som kommer hit for å ha det sosialt og for at barna skal kunne leke sammen, sier de tre.

Les også: Gjennom nåløyet i Kolben

I tillegg er det også mulig å nyte lokal kunst også i 2018, laget av lokale kunstnere, som skal stilles ut fra tid til annen.

NB! Saken fortsetter under bildet!

KOMMER: Lokalhistoriker Willy Østberg er en av dem som kommer og holder foredrag. Bilde: Yana Stubberudlien
KOMMER OGSÅ Maja Lunde er et av foredragshøydepunktene i år.

Høydepunkter

I det store programmet er det så mangt, og vi ber de tre om å plukke ut noen favoritter.

– Filosofisøndagene er et unikt samlingspunkt for refleksjon, og i tillegg kommer vi til å fortsette med DELTA-søndagene. Noe vi også glede oss til, er å få besøk av forfatteren Maja Lunde, som har stor suksessr undt i hele verden med sine bøker. Vi har også et foredrag på gang med lokalhistoriker Willy Østberg som vi tror kommer til å bli meget bra, om gårdene i Oppegård og folk som bodde der. Vi vil også trekke frem slektsforskningskveldene med historielaget, og kveldene med mållaget, og ikke minst Strikk og Lytt-kveldene i samarbeid med huslidslagene, sier de tre.

Les også: Sjekk dem hjemmelagede vinterparken

– Og så har vi datahjelp, kodetreff og i tillegg kommer det også tegnekurs for barn og en rekke andre små og store arrangementer for de minste i samarbeid med Kolben. Det er i det hele tatt utrolig mye på glede seg til, så finn frem til programmet og velg ut dine egne favoritter. Alle er hjertelig velkommen. Biblioteket er der for å brukes, avslutter de tre.

FORNØYDE MED PROGRAMMET: Bibliotekets vårprogram er fullstappet av godbiter, og bibliotekarene Hans Martin Enger og Unni Øien-Andersen, samt bibliotektssjef Aase-Liv Birkenes ønsker alle velkommen. Bilde: Oppegård Avis

 

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen