BELLA NOTTE: Tryllefløytene synger "Bella Notte" som handler om, i denne forestillingen, at en dame blir sittende alene på date, for kavaleren dukker aldri opp. Da glir det hele over i "Love My Tinder"...

Vil fange og fortrylle deg

«Lille speil på veggen der, hvem har flest likes i landet her?» Ensemblet Tryllefløytene avslutter sesongen med en musikalsk forestilling om sosiale medier.

Slik lyder tittelen på den aller siste konserten som skal være på Kolben kulturhus i denne omgang før feriemodusen slår til for fullt.

Ensemblet Tryllefløytene har som vanlig sommerkonsert, og fått æren av å ha siste arrangement på huset: torsdag og fredag 14.-15. juni klokken 19 i Kolben.

Sosiale medier

– Vi følger vi opp suksessen fra i fjor og gleder oss til å presentere sesong to av «Lille speil på veggen der... hvem har flest likes i landet her?» smiler nestleder i ensemblet, Tina Reiner Vestli.

Les også: Roald Amundsen har åpnet dørene for sommeren

Har du tenkt på hvor stor del sosiale medier har tatt i livet vårt? At det er mer vanlig å snakke til noen du aldri har møtt på en app-chat enn å gå bort til et menneske og si hei? Dette er noe av det ensemblet ønsker å få publikum til å tenke litt på.

Saken fortsetter under bildet. 

GJEMMER SEG BAK MOBILEN: Her synger "Ursula" om de fortapte sjeler, som kan godt sees i sammenheng med alle som gjemmer seg bak sosiale medier og mobiltelefoner idag, skal vi tro ensemblet. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Love My Tinder

De mente at temaet for forestillingen er så relevant at det tålte en omgang til.

– Den handler om å leve i nuet og ikke oppleve alt via mobilen. Vi ser det selv når vi står på scenen, at vi ikke når frem til menneskene, kun mobilene. Ansiktsuttrykkene er helt fjerne, og vi mister det mellommenneskelige, sier Vestli.

Les også: En salamander her, en salamander der

De snakker av erfaring. Men ikke med bitterhet, heller humor: de har tatt kjente melodier og gjort om litt om på tekstene, som for eksempel Elvis Presleys klassiker «Love me Tender» er blitt til «Love My Tinder».

Selvlaget

De har laget hele forestillingen selv, skrevet tekster, koreograferer og ordner kostymer. Det betyr med andre ord at du ikke får opplevd denne forestillingen noen andre plasser enn akkurat i Kolben disse to kveldene.

– Dette er en forestilling med kvalitet. Det er mange her som kunne vært profesjonelle sangere, men som har andre jobber, lokker kunstnerisk leder og ensemblets mor, Liv Ragnhild S. Torneberg.

Saken fortsetter under bildet. 

TRYLLER INN SOMMEREN: Liv Ragnhild S. Torneberg spiller «Bella Notte» fra Lady og Landstrykeren, men i forestillingen sitter Lady alene og ender opp med å finne noen via Tinder. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Alvor og humor

Forestillingen er i Kolben 14. og 15. juni klokken 19 i sal 2. Den går over to akter og det blir servert kaffe, kaker, snacks, øl og vin i pausen som varer i ca. 20 minutter. Billettene kjøper du på kolben.no.

Les også: – Dette blir århundrets fest

– Vi garanterer en flott musikalsk og visuell opplevelse, og med en god porsjon humor rundt et alvorlig tema vil vi ta dere med på en reise inn i sosiale mediers verden, frister sangfuglene.

Se video fra et lite utsnitt av "Bella Notte" øverst i saken.

Fakta om Tryllefløytene

  • Ensemblet Tryllefløytene ble startet av Liv Ragnhild S. Torneberg i 1993.
  • Da het det «Ungdomskoret Tryllefløytene».
  • Består i dag av 23 damer fra hovedsakelig Oppegård, Ski og Oslo.
  • De har Kolbens siste forestilling 14.-15. juni i sal 2.
SKAL UNDERHOLDE: Fra venstre har du: Kamilla Skallerud, Heidi Melby Lyseggen, Tina Reiner Vestli, Kari Løkkevik Haugom, Anne Løkkevik Haugom og Aina Lauvik. De gleder seg til å synge, danse og spille for deg neste helg! Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Leserinnlegg

Kommunevalget 2019 var også et personvalg – hva lærte og vil Høyre og FrP?

"Vi har ved dette valget ikke kunnet stryke kandidater, men Høyre bør ta inn over seg at velgerne ikke ønsket Høyres kandidat og at oppslutningen om partiet har sunket fra 37.5 prosent til 29.9 prosent. Thomas Sjøvold og hans partiregime i Oppegård har sin del av ansvaret for dette", skriver Gunnar Sveen fra lokalbevegelsen OppegårdsVenner i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Til toppen