BELLA ITALIA: Nå kan du dra hit og gjøre deg forstått! Bildet er knipset på vei til den lille, sjarmerende landsbyen San Gimignano i Toscana.
Kultur
BELLA ITALIA: Nå kan du dra hit og gjøre deg forstått! Bildet er knipset på vei til den lille, sjarmerende landsbyen San Gimignano i Toscana. (Foto: Privat)

Vuoi parlare l'italiano?

Det betyr «vil du snakke italiensk?» Det kan du nå! Språkskolen Parla Italiano skal ha en rekke kurs på Kolbotn utover høsten.

Dette er første stadiet i en lang rekke italienskkurs som den landsdekkende språkskolen Parla Italiano skal ha for første gang på Kolbotn. Du har, eller behøver ingen form for italienskkunnskap for å delta på dette kurset. Det varer i 24 timer, fordelt på 12 kvelder fra klokken 17.30 med unntak av skoleferiene. Det første kurset er 3. september.

– Vi tror kurset skal holdes på Ingieråsen skole, men det er ikke hundre prosent sikkert ennå. Det kommer vi tilbake til, sier daglig leder av språkskolen, Tom Bruno Mirto.

Lokale kursholdere

PARLA ITALIANO: Tom Bruno Mirto er daglig leder ved språkkskolen Parla Italiano som nå skal holde kurs for første gang på Kolbotn. Foto: Privat

Men at det blir kurs, det er i alle fall helt sikkert. Kurset skal holdes av Tatiana Mazzotta-Malme, norsk-italiener som akkurat har flyttet til Kolbotn fra Ski. Hun snakker begge språk flytende, og det er ett av kravene til skolen.

– Vi har alltid lokale kursholdere, sier Mirto.

Les også: Nye tilbud for seniorer

Det er nemlig ett av hovedargumentene for at det nå ble italiensk språkskole på Kolbotn:

– De må tilfredsstille alle behov, og bo der de skal holde kurs. Hvis hun skulle finne på å flytte igjen, må vi enten finne ny kursholder, eller avslutte kurset. I tillegg er vi glade i mindre steder, og gjør det for eksempel bedre i Voss enn i Bergen, forklarer han.

To nivåer

Du har nå to muligheter: enten kan du gå på nybegynnerkurset hvor man lærer alt helt fra begynnelsen, eller ta kurs nummer to som er for de som kan litt mer enn "ciao" og "arrivederci".

Se mer info på parlaitaliano.no.

BELLA ITALIA: Nå kan du dra hit og gjøre deg forstått! Bildet er knipset på vei til den lille, sjarmerende landsbyen San Gimignano i Toscana. Foto: Privat

 

Leserinnlegg

Kommunevalget 2019 var også et personvalg – hva lærte og vil Høyre og FrP?

"Vi har ved dette valget ikke kunnet stryke kandidater, men Høyre bør ta inn over seg at velgerne ikke ønsket Høyres kandidat og at oppslutningen om partiet har sunket fra 37.5 prosent til 29.9 prosent. Thomas Sjøvold og hans partiregime i Oppegård har sin del av ansvaret for dette", skriver Gunnar Sveen fra lokalbevegelsen OppegårdsVenner i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Til toppen