STORKOSTE SEG PÅ NORDSETER: Skigruppen i OI blåser i om det ikke er noe snø. De må nok smøre seg med tålmodighet enn så lenge, men oppladningen til sesongstarten er i gang.
Sport
STORKOSTE SEG PÅ NORDSETER: Skigruppen i OI blåser i om det ikke er noe snø. De må nok smøre seg med tålmodighet enn så lenge, men oppladningen til sesongstarten er i gang. (Bilde: Privat)

Ladet opp på Nordseter

Det er fortsatt en stund til snøen kommer, men skigruppen i OI har allerede startet oppladningen.

Spise, sove, trene. Det var vel den veldig korte oppsummeringen etter helgens treningssamling og sesongoppstart på Nordseter for 13-16 åringene i skigruppa.

Denne aldersgruppen hadde strengt tatt sesongoppstart i mai etter en kort hvileperiode i april, og flere av utøverne har brukt sommerferien godt og deltatt på flere ulike sommerskiskoler.

For 15-16 åringene er dette den første av flere samlinger utover høsten, der mye av treninga gjennomføres med de naboklubbene våre gjennom samarbeidsprosjektet Team Follo. For disse er Hovedlandsrennet vinterens store mål. 

Der er likevel godt å få samlet våre egne løpere etter ferien og komme i gang med treningsopplegget. 15-16 åringene er gode forbilder og motivatorer for de yngre.

KNALLTØFT OG MORO: Her ser du gjengen i aksjon på Nordseter!
KNALLTØFT OG MORO: Her ser du gjengen i aksjon på Nordseter! Foto: Privat

Rett på

Treningen startet allerede fredag ettermiddag med en løpetur før middag for å skjerpe apetitten. Tett treningsprogram gjør noe med matlysten. Personalet på fjellstua lurte litt på hva vi egentlig drev på med, de hadde aldri hatt det mer hektisk på kjøkkenet.

Lørdag var det tidlig opp, god frokost og klar til langrennsløpernes barmarksfavoritt, Elghufs. Dette går kort og godt ut på å finne en passe bratt og passe lang motbakke, fyll opp drikkebeltet, ta med deg et par staver og sett i gang med 3-4 minutters intervaller med stigende intensitet. Bakken med det klingende navnet Monsterbakken passer perfekt til en slik øvelse.

Etter denne økten var det på tide med litt hvile og nytt raid på kjøkkenet for å være helt restituert før ettermiddagsøkten. Det var da klart for rulleskiteknikk i rulleskianlegget på Birkebeineren skistadion. Fokus på god staketeknikk, og å få god balanse gjennom å beherske manøvrering gjennom hindringer og slalomløype.

Etter et par timer på ski valgte de eldste å gå opp igjen til Nordseter!! Deretter fulgte nytt inntak av mat og en rolig kveld med å se sin egen teknikk på film og avslappning og kortspill. Løerne fikk også bli med på diskusjoner rundt design på sesongens treningstøy. Det jobbes med kolleksjonen og tror Skigruppa blir godt synlige i vintermørket!!

FULL KONTROLL: Rulleski er en glitrende måte å trene seg opp til vinterens sesong.
FULL KONTROLL: Rulleski er en glitrende måte å trene seg opp til vinterens sesong. Foto: Privat

Herlig søndag

Søndagen var det klart for den ukentlige avslutningen på en god treningsperiode, rolig langtur. Dette er en viktig treningsform for å øke kapasiteten og utholdenheten.

Langturen legger grunnlaget for å løpe for, samtid som det er en treningsform med minimal belastning på kroppen. Vi var ute i fjellet i tre timer i samlet flokk, rask gange i motbakkene og snakke-tempo gjør dette til en hyggelig trening. Etter ca. halvløpt tur slapp vi blide og gjørmete aller nådigst inn i et hjørne på Pellestova for å nyte matpakka. 

Bra

Dette er noe som gjør langrennstreningen så bra. Selv med såpass strekk i feltet om det naturlig er på utøvere mellom 13 og 16, så kan vi gjennomføre en treningssamling som dette med både jenter og gutter og alle får maksimalt utbytte av treningen.

Uansett om det er harde motbakkeintervaller eller teknikktrening, kan hele gruppa være samlet og utfordre og motivere hverandre. En sånn god miks i gruppa gjør også at det sosiale blir veldig bra. Tror kanskje ikke så mange andre idretter som gjennomfører treningene sine på en slik måte der alle nivå og begge kjønn fungerer så godt sammen. 

PS: Har du vært ute på noe spennende i det siste? Har laget ditt spilt? Send oss video, bilder og tekst. Trykk her!

Skigruppen på Nordseter

Skigruppen i OI på samling på Nordseter. (Bilde: Privat)
Skigruppen i OI på samling på Nordseter. (Bilde: Privat)
Skigruppen i OI på samling på Nordseter. (Bilde: Privat)
Skigruppen i OI på samling på Nordseter. (Bilde: Privat)
Skigruppen i OI på samling på Nordseter. (Bilde: Privat)
Skigruppen i OI på samling på Nordseter. (Bilde: Privat)
Skigruppen i OI på samling på Nordseter. (Bilde: Privat)
FULL KONTROLL: Rulleski er en glitrende måte å trene seg opp til vinterens sesong (Bilde: Privat)
Skigruppen i OI på samling på Nordseter. (Bilde: Privat)

Nyheter Oljeutslipp til Tussetjern

Avdekket nye typer olje i Tussetjern – Fraråder fortsatt bading

Det er fortsatt olje i Tussetjern og det er synlig oljefilm på vannet ved strandsoner etter lekkasje av hydraulikkolje for over en måned siden. Forrige uke ble det også avdekket nye typer olje som tyder på oljeforurensning fra vakuumpumper og kompost. Les hele saken

Til toppen