HELT HULLETE: Denne kommunale veien ved Vangen borettslag, rett etter at du har kjørt under toglinjen ved Greverud skole på Oppegård syd, er full av hull.
Nyheter
HELT HULLETE: Denne kommunale veien ved Vangen borettslag, rett etter at du har kjørt under toglinjen ved Greverud skole på Oppegård syd, er full av hull. (Bilde: Synnøve Sundby Fallmyr)

Dette er en kommunal vei!

Dette er kommunal vei, tro det eller ei, men den blir ikke tatt hånd om!

Allerede i april kontaktet daværende styreleder i Vangen borettslag, Tove-Karoline Torp kommunen for å informere om de elendige forholdene på gangveien fra Kongeveien til Bjerkeveien på Oppegård.

Torp tok kontakt med kommunen i april, men fikk aldri noe ordentlig svar, selv etter purring i august. 

– Jeg hadde håpet veien skulle være i orden til skolestart, men den gang ei, sier hun.

Les også: Derfor graver de i Edvard Griegs vei

– Dette er en vei som brukes daglig av skoleelever og eldre, og hvis man kommer på sykkel, sparkesykkel, eller andre fartøyer på hjul ned denne veien, er det lett at det skjer en ulykke. Heldigvis har det ikke skjedd noen ulykker ennå, sier hun.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HELT HULLETE: Denne kommunale veien ved Vangen borettslag, rett etter at du har kjørt under toglinjen ved Greverud skole på Oppegård syd, er full av hull. – Mange på Oppegård syd føler at kommunen glemmer den, sier tidligere styrer for Vangen borettslag, Tove-Karoline Torp.
HELT HULLETE: Denne kommunale veien ved Vangen borettslag, rett etter at du har kjørt under toglinjen ved Greverud skole på Oppegård syd, er full av hull. – Mange på Oppegård syd føler at kommunen glemmer den, sier tidligere styrer for Vangen borettslag, Tove-Karoline Torp. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Asfalten går i oppløsning

Det er når du kjører under toglinjen rett ved Greverud skole, og tar av første til høyre, at du får høye på den hullete asfalten.

Gangveien er preget av flere store hull, og i svingen ned til bilveien, er asfalten gått helt i oppløsning. I tillegg til at det er stygt å se på, kan hullene forårsake fall og knall og skoleelever som benytter seg av veien hver dag - gjerne på to hjul.

Les også: Nå er de første matavfallsposene levert på ROAF

Når det gjelder svar fra kommunen, så har det dessverre uteblitt.

HELT HULLETE: Denne kommunale veien ved Vangen borettslag, rett etter at du har kjørt under toglinjen ved Greverud skole på Oppegård syd, er full av hull.
HELT HULLETE: Denne kommunale veien ved Vangen borettslag, rett etter at du har kjørt under toglinjen ved Greverud skole på Oppegård syd, er full av hull. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

– Jeg er ikke overrasket, vi bor jo på Oppegård syd, sier Torp.

Hun har bodd her siden 1981, og før det bodde hun på Kolbotn, og opplever helt klart at Kolbotn-området er prioritert hos kommunen.

– Oppegård går i glemmeboken, sier hun.

Kommunen: – Her har det skjedd en glipp

Det er intet mer dramatikk i denne saken fra kommunen sin side annet enn at det har skjedd en glipp. 

Les også: – Det er klart det er utfordrende

– Jeg var relativt fersk i jobben da, og denne e-posten må ha gått meg hus fordi. Det har rett og slett skjedd en glipp, og det beklager jeg, sier Kay Pedersen, driftsleder i Vei og trafikk.

Pedersen sier at han skal ta tak i saken med én gang, for dette må de selvfølgelig gjøre noe med.

– Det er litt væravhengig, men vi skal få i gang asfaltering her så fort som mulig. Dette skal vi fikse, sier Pedersen.

OPPLØSNING: Dette er samme vei, og i svingen er asfalten gått helt i oppløsning. Bak toglinjene ligger Greverud skole.
OPPLØSNING: Dette er samme vei, og i svingen er asfalten gått helt i oppløsning. Bak toglinjene ligger Greverud skole. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

 

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen