LOKALT: Feriesvøm sommerskole i Sofiemyrhallen og Hvervenbukta

Feriesvøm sommerskole

Feriesvøm sommerskole i Sofiemyrhallen og Hvervenbukta

Kolbotn IL svømmeskole har i begynnelsen av denne uken gjennomført Feriesvøm for 8-12-åringer. Opplegget gikk over tre dager, der målet var å gjøre alle deltakerne tryggere i vann før sommerferien begynte for fullt.

Svømmeskolen har gjennomført lignende opplegg tidligere, men sommerens kurs var det første som ble avholdt i basseng og sjø.

Dagene bestod av én bassengøkt, ulike uteaktiviteter og en siste svømmeøkt i Hvervenbukta.

Leder for svømmeskolen, Amalie Ottesen, forteller at det var flott å se at påmeldingene kom både fra deltakere som allerede følger svømmeskolens kurs, og deltakere som kommer utenifra.

Lærerikt og gøy

 

Instruktørene som gjennomførte opplegget var svært imponerte over progresjonen til deltakerne.

Tilje Amalie Berggren og Pauline Aukrust var to av deltakerne som deltok.

De forteller at de har lært mye, og at reisen til Hvervenbukta var gøy. Svømmeøkten i sjøen opplevde de som positiv, da de lærte nye øvelser som de kan benytte i sommerferien. De forteller også at opplegget var slitsomt, men at de anbefaler andre å melde seg på.

Fikk aha-opplevelse

Svømmeundervisningen hadde som mål å presentere deltakerne for øvelser som de kunne bruke i basseng og sjø.

Flyting, sculling og groovkordinert crawl og rygg er noen øvelser og grener som ble gjennomgått, og som deltakerne på Feriesvøm har vist god progresjon på.

Ottesen opplevde at flere fikk en aha-opplevelse i gjennomføringen av sjøøkten, da deltakerne forstod at øvelsene som ble gjennomført i basseng også kunne gjennomføres i sjø.

Svømmeskolen skal arrangere et liggende opplegg i uke 33.

Les mer om andre sommerferietilbud i regi av KIL her.

Nyheter Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fraskriver seg ansvaret for nabovarsling

Ifølge prosjektsjef for Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB), Paul Torgersen, er det ingen krav til forhåndsvarsling av støyende aktivitet fra byggeplassen på Taraldrud. Kommunen er ikke interessert i dette heller. – Støytesting og eventuell varsling av naboer er beredskapssenterets ansvar, sier fagsjef Kjersti Gram Andersen i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Nyheter Idrettslaget og politiet advarer

Eldre mann blottet seg og onanerte ved klubbhuset på Sofiemyr

Mandag fikk politiet meldinger om flere tilfeller av blotting i Follo. Den første hendelsen skjedde på Sofiemyr klokken 17:00 da en eldre mann blottet seg og onanerte for en ung kvinne og en yngre jente like ved klubbhuset. Les hele saken

Til toppen