TVILLINGBYENE SKI OG KOLBOTN: Sjekk hvordan torgene i Ski og Kolbotn sentrum ser ut i dag.

Tvillingbyene Kolbotn og Ski

TVILLINGBYENE SKI OG KOLBOTN: Sjekk hvordan torgene i Ski og Kolbotn sentrum ser ut i dag. (Foto: Anne Elisabeth Henriksen)

Hvor lenge skal det få være sånn?

"Jeg lurer på om ordfører Hanne Opdan og varaordfører Hans-Martin Enger har sett hvordan Jan Baalsruds plass ser ut i dag, med buskene som er ustelt og nesten fire meter høye", skriver leser Anne Elisabeth Henriksen fra Kolbotn.

GJENGRODD JAN BAALSRUDS PLASS: Slik ser Jan Baalsruds plass i dag. Video: Anne Elisabeth Henriksen

Videoen ovenfor viser hvordan Jan Baalsruds plass i Kolbotn sentrum ser ut i dag.

Jeg lurer på om ordfører Hanne Opdan og varaordfører Hans-Martin Enger har sett hvordan Jan Baalsruds plass ser ut i dag, med buskene som er ustelt og nesten fire meter høye.

Ingen får nyte synet av Kolbotnvannet, og den lille passasjen i buskene (du kan se den til slutt på videoen) på Jan Baalsruds plass kaller vi bare «pissoaret».

Minnesteinen som står på Jan Baalsruds plass synes knapt med mindre du står rett foran den.

Les også: Plantet like mange stemødre foran rådhuset i Ski som i hele Karl Johan

Tvillingbyene Ski og Kolbotn?

Nedenfor kan du se bilder av et vakkert frisert Ski torg og hvordan Kolben ser ut på hjemmesiden til Nordre Follo kommune.

RÅDHUSPARKEN I SKI SENTRUM:

 

KOLBOTN SENTRUM

 

Les også: Legger ansvar på innbyggerne

Da vekstene innrammet av brygga var så høye som på dette bildet av Kolben, var det fremdeles våt strandsone for dyrelivet, og vi hadde ei sivhøne som la egg og fikk unger et par år på rad.

Nå er det gjengrodd og søplete, med ølbokser og matpapir, og sivhøna har veket for nattlige utskeielser på brygga som skremmer «både folk og fe».

Dette er jo ikke skapt av den nye kommunen, men buskene oppe på torget ble klippet og stelt tidligere. Det har de ikke blitt nå. Det hadde klart blitt penere, mer åpent med en lavere type vekster enn de som ble plantet der da bedene ble laget. De er alt for høye og henger utover, de skaper «gjemmesteder» i stedet for koselig små stier.

Hvor lenge skal det få være sånn?

Les også: Skeiv satsing på tvillingbyer?

Nyheter Pressemøtet om covid-19-situasjonen i Nordre Follo

Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Mandag ettermiddag ble det holdt et pressemøte om situasjonen i Nordre Follo. Se opptaket fra møtet her. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Nyheter Togtilbudet i Nordre Follo

Fortsatt stengt for togtrafikk – Utsetter åpning av Østfoldbanen

Etter seks uker med sommerarbeid på Østfoldbanen vil det fortsatt være stengt for togtrafikk mellom Kolbotn og Ås/Kråkstad. Den planlagte åpningen av Østfoldbanen er foreløpig utsatt med én uke. Les hele saken

Til toppen