TERNINGKAST 6: Kolbotn Konsertorkester imponerte stort med Musikal! Musikal! (Bilde:  Jan Erik Range)
Musikal! Musikal! (Bilde:  Jan Erik Range)
Musikal! Musikal! (Bilde:  Jan Erik Range)
Musikal! Musikal! (Bilde:  Jan Erik Range)
Musikal! Musikal! (Bilde:  Jan Erik Range)
Musikal! Musikal! (Bilde:  Jan Erik Range)
Musikal! Musikal! (Bilde:  Jan Erik Range)
Musikal! Musikal! (Bilde:  Jan Erik Range)

Magisk musikal-aften!

Kolbotn Konsertorkester leverte varene, og en fantastisk aften med store stemmer og store låter!

For et trøkk! For et samspill og for et tempo. Etter fem musikaler i fortettet versjon, var det bare en tanke som slo folket i salen: –Bare  en sang til. Bare en til… Please!

Utsøkt repertoar

Utvalget av musikaler som det ble hentet fra var utsøkt. Selv hadde jeg nok forventet en antydning til mer «teater» og kulisser. Men med stort orkester og kor på scenen, så var det ikke mye plass igjen. Løsningen var et bilde projisert på bakveggen, som fortalte hvilken musikal vi var i.

Det kan selvfølgelig innvendes at en musikal som «Jesus Christ Superstar» nok føles som noe utdatert.

Den hadde nok en «Best før»-dato som gikk ut en gang på 70-tallett. Filmen var da en aktuell kommentar til samtiden, og Menighetsfakultet og maoister gikk hånd i hånd og mente at publikum skulle spares for den slags. Det var en parodi som først ble overtrumfet da Monthy Pythons film «Life of Brian» ble forbudt i Norge.

Dyktige

Senere har mange kor radbrukket musikalen, En kan forstå at opphavsmennene ofte har nektet oppførelse av sitt stoff.

Men Kolbotn konsertorkester er langt forbi å skulle sammenlignes med oppføringer der god vilje har vært det eneste å flyte på. Dyktige musikere ga sitt, og det var kvalitet.

Fantastisk lys rammet inn en forestilling som ble båret av Reidun Sæthers og Erlend Ellingsens vokaler og Maria Molands myndige dirigering. Gjester fra Follo folkehøgskole og Ås ga også et solid bidrag. 

Det samme gjorde gjestende barn. Det er et godt musikkliv i Oppegård, og det er godt å se at det stadig gror nye talenter.

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen