ELSKER JOBBEN: Fotograf Natalia Pipkina elsker jobben sin, og ønsker alle slags kunder velkomen til studioet sitt på Trollåsen.
Kultur
ELSKER JOBBEN: Fotograf Natalia Pipkina elsker jobben sin, og ønsker alle slags kunder velkomen til studioet sitt på Trollåsen. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Med mennesker i fokus

Fra selvlært til anerkjent toppfotograf! Natalia Pipkina imponerer stadig med sine bilder, både nasjonalt og nå også internasjonalt.

For omtrent åtte år siden begynte Natalia Pipkina (39) å lære seg kunsten å ta bilder. Nå er hun en prisvinnende fotograf.

Kolbotn-fotografen Natalia Pipkina imponerte tidligere i år med en syvendeplass i Norges største konkurranse for fagfotografer, «Landskonkurransen 2017».

I tillegg tok hun en sterk femteplass i kategorien «portrett» i den store europeiske konkurransen «European Professional Photographers of the Year 2017».

– Jeg ble så glad at jeg fikk lyst til å gråte av lykke, sier Pipkina om den gjeve femteplassen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

VINNERBILDET: «Pike med blomst».
VINNERBILDET: «Pike med blomst». Foto: natalia Pipkina

Lærer hele tiden

Pipkina har fotografoppdrag som strekker seg fra modellbransjen og arbeid for
frisørforbundet, til nyfødtfotografering, familiefoto og
portrett-bilder.

Hun er også å se hyppig på arrangementene til Kolbotn ILs turn- og RG-gruppe med kamera og linser, hvor hun har fanget flere fantastiske bilder, som også har vært på trykk her i Oppegård Avis.

Les også: Nordisk servering

– Jeg jobber med alt mulig. Mange fotografer føler de må velge én retning og utvikle seg der, men jeg tror jeg ville kjedet meg med bare en type fotografering, sier Pipkina.

– Jeg har lyst på forskjellig inspirasjon og å lære meg nye ting. Jeg vil utvikle meg hele tiden. For hver fotografering føler jeg at jeg har lært noe nytt.

PS! Saken fortsetter under bildet!

MAGISKE MINNER: Natalia Pipkina tar mange nyfødtbilder og synes er viktig at barna føler seg trygge under fotograferingen.
MAGISKE MINNER: Natalia Pipkina tar mange nyfødtbilder og synes er viktig at barna føler seg trygge under fotograferingen. Foto: Veronica Grude Docker

– Kjedelig å bare amme

Starten på fotograf-karrieren kom for omtrent åtte år siden. Siden den gang har Pipkina lært seg alt hun kan selv, og de siste tre årene har hun hatt fotografi som levebrød.

– Da datteren min ble født for nesten ni år siden synes jeg det var kjedelig å bare sitte og amme, så jeg begynte å lære meg photoshop og fotografering, forteller hun.

Les også: Bli med på gratis sykkeltur!

– Jeg har alltid likt å ta bilder, og for to år siden åpnet jeg studio på Trollåsen. Det første året tok jeg bilder hjemme, men så ble det så mye rekvisitta at jeg ikke så mine egne ting, da tenkte jeg det var på tide å flytte til et studio, smiler fotografen.

Trenger tid

Pipkina elsker mennesker og for henne er det menneskene som gjør at hun også elsker jobben sin.

– Menneskene er fokuset på mine bilder. Jeg liker når det kommer kunder, gjerne damer som nærmer seg 40 og som er litt skeptiske til seg selv. Da tar vi en kaffe, slapper av litt og snakker. Jeg liker ikke å ta bilder med en gang de kommer i studio. Alle trenger tid for å kunne slappe av, både barn og voksne, sier Pipkina entusiastisk.

Les også: Kjendismøte på nærbutikken

Hun ivrer etter å understreke hvor viktig kvalitet er for henne.

– Det viktigste er resultatet, ikke hvor lang tid fotograferingen tar. Det er viktig at folk får de bildene de ønsket seg eller enda finere enn de forventet seg. Jeg vil ikke bare levere noe som er bra nok, det er viktig at jeg er fornøyd selv, avslutter fotograftalentet. fra Oppegård.

ELSKER JOBBEN: Fotograf Natalia Pipkina elsker jobben sin, og ønsker alle slags kunder velkomen til studioet sitt på Trollåsen.
ELSKER JOBBEN: Fotograf Natalia Pipkina elsker jobben sin, og ønsker alle slags kunder velkomen til studioet sitt på Trollåsen. Foto: Veronica Grude Docker

 

Nyheter Oljeutslipp til Tussetjern

Kystverkets beregning av oljeutslipp: 350 liter

Kystverket krever at Langhus-firmaet som er ansvarlig for oljeutslipp til Tussetjern må gjøre rede for tiltak innen 9. juli. Det tas nå utgangspunkt i utslipp av 350 liter olje, som er mye større enn det som var antydet tidligere. Les hele saken

Til toppen