STRAND OG STRIPER: Evy Reimers Arnestad har laget kleskolleksjonen Stripete by Evy, som er sterkt inspirert av strand og vann.
Kultur
STRAND OG STRIPER: Evy Reimers Arnestad har laget kleskolleksjonen Stripete by Evy, som er sterkt inspirert av strand og vann. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Neste stopp Norwegian Fashion Week

Evy Reimers Arnestad har hittil konsentrert seg om Treklokker, men nå debuterer hun som klesdesigner og tar kolleksjonen sin, Stripete by Evy, med til Norwegian Fashion Week.

På mandag åpner Norwegian Fashion Week dørene sine for første gang. Til nå har hun holdt på med design og salg av produktet sitt, Treklokker, men nå er Evy Reimers Arnestad er klar for å fri til innkjøpere, bloggere og journalister med sin nye kleskolleksjon, Stripete by Evy. 

– Jeg har laget 12 prøver som skal vises på Fashion Week, ferdig designet til barn og voksne, sier Reimers Arnestad.

Kolleksjonen består av dame, herre- og barneklær i bambus og bomull, og designeren er opptatt av komfort og miljø.

– Naturlige materialer er det jeg bruker i klokkene og gjenspeiler også hvordan jeg lever. Jeg vil designe mine egne klær, som er anvendelige og miljøvennlige.

Ps. Saken fortsetter under bildet!

FOR ALLE: Klærne i kolleksjonen er til herre, dame og barn.
FOR ALLE: Klærne i kolleksjonen er til herre, dame og barn. Foto: Veronica Grude Docker

 

Glad i striper

Kolleksjonens tema og navn ble til da hun tilfeldigvis overhørte barna sine planlegge spillernes drakter til et fotballspill.

– Jeg hørte ordet stripete og da fanget jeg navnet.  Jeg sjekket om stripete.no var ledig og da ble det Stripete by Evy. Men det gjenspeiler jo meg også, jeg er veldig glad i striper, innrømmer designeren. 

Mye oppmerksomhet

Norwegian Fashion Week  går av stabelen mandag 6. februar til søndag 12. februar på Norwegian Fashion Center på Fornebu, og Reimers Arnestad håper på mange besøkende på standen sin i uken som kommer. 

– Det er åpent for innkjøpere, journalister og motebloggere hele uken. Det er 46 "pop-up shopper" som har leid oss inn, og 110 som har fast kontrakt og holder til der hele året. Jeg håper på å få mange nye innom som ikke har sett det før, sier hun.

Reimers Arnestad sier hun pleier å få god respons på standen sin, og forteller at hun setter den opp som showrommet hun har i Sentrumsbygget på Kolbotn. 

– Jeg får ganske mye oppmerksomhet for standen min fordi det er sand palmer, gjerder og det lille ekstra. Det er Beach, sand, strand og vann.

Ps. Les mer under bildet!

BEACH-PONCHO: Designeren har laget matchende strand-ponchoer til han og henne.
BEACH-PONCHO: Designeren har laget matchende strand-ponchoer til han og henne. Foto: Veronica Grude Docker

 

Strandfølelsen

Reimers Arnestad har bodd i Spania, og er veldig glad i strand og vann.

– Beach-looken er en rød tråd som jeg liker, men som også er naturlig og inspirerende. Jeg valgte bambus fordi det er et naturlig og miljøvennlig materiale. Det skal være en rød tråd med alt jeg gjør. Det er det med klokkene og solbrillene, og stripene skal være mye av det samme, sier hun.

Designeren fokuserer på behagelige plagg som tåler å bli brukt.

– Jeg har bodd to år i Spania og vil gjerne videreføre det her. Det er herlig å komme på jobb med palmer og sand, selv om det er kaldt ute i Norge, smiler Reimers Arnestad.

Til toppen