STORAKSJON: 18 ungdommer fra Oppegård er pågrepet av politiet i en ny storaksjon.
Nyheter
STORAKSJON: 18 ungdommer fra Oppegård er pågrepet av politiet i en ny storaksjon. (Bilde: Yana Stubberudlien)

18 ungdommer fra Oppegård pågrepet i stor narkoaksjon

Politiet gjennomførte storaksjon for å sprenge narkomiljø i Østlandsområdet. De fleste av de pågrepne er fra vår kommune.

Rundt 40 personer er pågrepet i en storaksjon fra politiet på det sentrale Østlandsområdet, og flesteparten av de pågrepne er fra Oppegård, melder NRK.

I tillegg er tolv pågrepne fra vår nabokommune Ski, som vi skal slå oss sammen med i 2020.

Unge

De pågrepne er i hovedsak i alderen 16–20 år, og noen av de pågrepne er over 20 år.

Det var for rundt to år siden at politiet begynte å se konturen av et miljø som har utviklet seg i det politiet mener er en bekymringsfull retning. I januar startet de etterforskningsarbeidet som ledet til en storaksjon tirsdag og ondag, hvorpå altså 40 personer har blitt pågrepet.

Mye av narkotikasalget foregår på skolene i området, og aksjonen har fått navnet «Oppegårdmiljøet», fordi kjernen i miljøet holder til der, melder NRK

- En kreftsvulst

- Vi har fått mange bekymringsmeldinger og tips om narkotikabruk blant ungdommer i distriktet, særlig i Oppegård. Vi har derfor etterforsket ungdomsmiljøet siden jul. Vi oppdaget raskt at problemet var omfattende. Dette er som en kreftsvulst som bare vokser seg større og større om den ikke stoppes, sier etterretningsleder Lars Abelsen til Facebook-siden til politiet i Follo

PS! Saken fortsetter under bildet!

SKAL AVHØRES: De pågrepne ungdommene fra Oppegård skal avhøres.
SKAL AVHØRES: De pågrepne ungdommene fra Oppegård skal avhøres. Foto: Anders Nordheim Dahl

Forskjellig stoff

Abelsen forteller videre om noen av tingene det har vært snakk om i saken så langt.

- De to siste dagene har vi pågrepet flere titalls ungdommer for kjøp, salg og bruk av narkotika. Det er snakk om hasj og marihuana, men også tyngre stoffer som MDMA og kokain. Aksjonen har som hensikt å rydde opp i miljøet og forebygge at det utvikler seg til mer alvorlig narkotikamisbruk. Hittil har 38 ungdommer blitt pågrepet og innbrakt til politistasjonen for avhør og urintest. Vi har også tatt beslag i narkotika og brukerutstyr, sier han. 

Les også: Klikk her for å lese mer om saken hos NRK

Han forteller at det som starter med eksperimentering med narkotika for flere har endt opp med depresjoner og frafall fra skolen.

- I noen tilfeller også vold og trusler. Vi vet at noen av ungdommene kjøper narkotika fra organiserte kriminelle gjenger i Oslo og opparbeider seg narkotikagjeld. NRK har vært med oss både i forkant og under aksjonen, sier han til politiets egen side.

Avhøres

De pågrepne ungdommene skal avhøres av politiet. For enkelte er det snakk om siktelse, mens det for andre kan være snakk om oppfølging av barnevern eller lignende, andre i stander. Aksjonen vil fortsette noen dager til, melder NRK

.

Til toppen