ENGASJERT MOTELØVE:  Kolbotn Klær har holdt ut i 35 år, de siste 14 har Barbro Ottesen Muri styrt skuta med stø hånd, og hun elsker jobben sin.
Nyheter
ENGASJERT MOTELØVE: Kolbotn Klær har holdt ut i 35 år, de siste 14 har Barbro Ottesen Muri styrt skuta med stø hånd, og hun elsker jobben sin. (Foto: Veronica Grude Docker)

35 år med mote

I 35 år har Kolbotn Klær holdt dørene åpne for motebevisste sambygdinger.

Da Kolbotn Klær ble etablert for 35 år siden, fantes det ikke storsenter i kommunen. Og i takt med tiden har også Kolbotn Klær forandret seg, men de står fortsatt støtt som en frittstående butikk i sentrum.

Midt i en rundkjøring

– Den har overlevd alt. Med tanke på mannefallet av butikker som er, spesielt på Kolbotn Torg nå, er det en bragd. Særlig for en butikk som ligger midt i en rundkjøring ved siden av en bensinstasjon, med et begravelsesbyrå på den andre siden, ler daglig leder Barbro Ottesen Muri.

MIDT I MELLOM: Midt i rundkjøringen ved Cirkle K har Kolbotn Klær en flott butikk. Bilde: Oppegård Avis

Les også: Økning på Kolbotn Torg i fjor

Muri har jobbet beinhardt i de 14 årene hun har vært i førersetet. Det har vært like mye en livsstil som det har vært jobb, å drive Kolbotn Klær. Og hun elsker det.

– Hvis man ikke er ordentlig engasjert får man det ikke til, det er så stor konkurranse sier Muri.

Rekordår

Den driftige damen hadde en plan med butikken, og har bygget Kolbotn Klær, som vi kjenner butikken i dag, sten for sten, og sånt blir det resultater av. Kolbotn Klær fører noen av de mest ettertraktede merkene i motebildet i dag.

– Jeg husker jeg snakket med DAY i Danmark og de var superinteresserte, men den norske agenten var her og så, og ville ikke har merket sitt i butikken. To år etter sto hun og kakket på døren, og ville gjerne ha merket sitt inn her, smiler Muri.

Les også: Brygger seg til suksess

Og det går bra for Kolbotn Klær. 2016 var rekordår for butikken, og 2017 har gått bra det også.

– Vi hadde «all time high» i 2016, og økte med over 14 prosent i omsetningen. På Kolbotn har vi hatt litt lokale utfordringer i 2017, og det har vært et tøft år, men vi har klart å holde omsetningen og det er vi superfornøyde med, sier Muri.

Saken fortsetter under bildet.

– DET SKAL BLI ET BRA ÅR: Barbro Ottesen Muri er positiv til 2018. Foto: Veronica Grude Docker

Engasjert

Hun tror nøkkelen til suksess dreier seg om nettverksbygging, gode kolleger og hardt arbeid.

– Mange har mye å hente på nettverksbygging, bruke alle rundt seg, man kan ikke være best på alt. Også har jeg alltid hatt veldig flinke og engasjerte medarbeidere.

Etter utallige arbeidstimer, skal Muri ta det litt roligere fremover. Med roligere mener den energiske damen å jobbe «vanlige» dager.

– Fra å jobbe 150 prosent stilling skal jeg nå ned på en normal arbeidstid. Jeg ser at det funker, for jeg har flinke butikksjefer. Men den dagen jeg ikke er engasjert lenger, kan jeg like så godt ikke være her, smiler butikkeieren.

PS! Oppegård Avis gratulerer Barbro og Kolbotn Klær med suksessen, og ønsker lykke til videre!

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen