SLIK KAN DET SE UT: Oversiktsbildet viser hvordan anlegget til PNB kan se ut fra luften, sett fra sør. Planområdet krysses på langs av E6, og strekker seg fra Taraldrudkrysset i sør til Taraldrud kontrollstasjon i nord. Til venstre på bildet ser du Snipetjernvassdraget.
Nyheter
SLIK KAN DET SE UT: Oversiktsbildet viser hvordan anlegget til PNB kan se ut fra luften, sett fra sør. Planområdet krysses på langs av E6, og strekker seg fra Taraldrudkrysset i sør til Taraldrud kontrollstasjon i nord. Til venstre på bildet ser du Snipetjernvassdraget. (Bilde: Nordic - Office of Architecture og COWI AS)

660 millioner kroner til beredskapssenteret

Gigantsum foreslås brukt på Taraldrud i regjeringens forslag til statsbudsjett.

Det er ikke småpenger som skal brukes på politiets nye beredskapssenteret på Tataldrud (PNB), for da regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018 ble lagt frem i dag, ble det foreslått å svi av 660 millioner kroner til formålet.

– Hvert minutt teller når akutte og uforutsette hendelser oppstår. Beredskapssenteret gjør at vi vil ha flere ressurser tilgjengelig på kortere tid, med umiddelbar tilgang på transportkapasitet og riktig utstyr, sier justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (FrP) til NRK.

Les også: Slik blir politiets nye beredskapssenter på Taraldrud

– Med et beredskapssenter på Taraldrud vil terrorberedskapen og beredskapen for alvorlige hendelser rundt hovedstaden bli vesentlig bedre, sier stortingsrepresentant for Akershus, Hårek Elvenes (H) til NRK.

Regjeringen foreslår også å bevilge 102,8 millioner kroner til kjøp av tre nye politihelikoptre som skal lokaliseres på det nye beredskapssenteret.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SLIK BLIR DET: Her ser du en tegning av hvordan beredskapssenteret kommer til å bli.
SLIK BLIR DET: Her ser du en tegning av hvordan beredskapssenteret kommer til å bli. Foto: Nordic - Office of Architecture og COWI AS

Gigantisk senter

PNB skal samle helikoptertjenesten, beredskapstroppen, bombegruppen og krise- og gisselforhandlertjenesten.

Gjennom samlokaliseringen er målet med anlegget høyere kvalitet på beredskap og respons. Senteret planlegges for inntil 300 arbeidsplasser som inkluderer beredskapsressursene, samt administrasjon og servicefunksjoner.

Totalt innebærer forslaget at anlegget vil stå ferdig i 2020 og koste inntil 2,6 milliarder kroner.

PS! Lyst til å se hvordan det ser ut der senteret skal bygges i dag? I videoen under kan du se området hvor senteret skal bygges fra fugleperspektiv!

Klikk play for å se video!

Nyheter Nytt helsesenter på Trollåsen

Fikk avslag fra Fylkesmannen

Etter en naboklage har Fylkesmannen satt en foreløpig stopper for byggingen av et nytt helsesenter på Trollåsen. Avslaget fra Fylkesmannen gjør at prosjektet skal utsettes ytterligere i påvente av en ny omregulering av tomten. Les hele saken

Nyheter Sumpskogen ved Storebukta

– En hån mot naturen

Leder i Naturvernforbudet i Nordre Follo, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, reagerer sterkt på anleggelse av den nye gangveien inne i den rødlistede sumpskogen ved Storebukta. – Verken utbyggeren eller kommunen ved Vei og Park har faglig kompetanse til å vurdere felling av trær der, sier hun. Les hele saken

Til toppen