RINGER PÅ: Når noen ringer på døren din og vil inn, sjekk alltid hvem det er før du lukker opp, er oppfordringen fra politiet, etter at noen utga seg for å være fra Hafslund på Kolbotn i går kveld.
Nyheter
RINGER PÅ: Når noen ringer på døren din og vil inn, sjekk alltid hvem det er før du lukker opp, er oppfordringen fra politiet, etter at noen utga seg for å være fra Hafslund på Kolbotn i går kveld. (Foto: Illustrasjonsfoto)

Advarer mot falsk Hafslund-selger

Eldre dame fikk besøk på døren i går. Nå advarer hun andre mot å åpne dørene ved slike besøk.

I går kveld fikk en av våre lesere, Turid Nordengen på Ingieråsen, besøk på døren. 

En hvit mann ringte på, og presenterte seg som om han var fra Hafslund, som er nett- og strømleverandør blant annet her i Oppegård.

– Mannen hadde ingen identifikasjon på seg, og bad om at jeg skulle slippe ham inn, men det gjorde jeg selvfølgelig ikke. Jeg fattet mistanke. Han bad flere ganger om å komme inn, forteller Nordengen.

Hevdet å skulle sjekke strømforbruket

Mannen hevdet at strømforbruket hadde vært høyt i området i det siste, og at han ønsket å se på dette.

Da han ikke ble sluppet inn, gikk han til fots fra stedet mot Kolbotn sentrum.

– Jeg ønsker å advare andre mot å slippe inn folk som kommer slik på dørene. Det gjelder å være på vakt, sier Nordengen.

Politiet: – Be om ID

Politiet ber folk være på vakt mot slike henvendelser. 

– Det vi pleier å råde folk til er å be om ID på personen som ringer på. Alle representanter som er ute i offisielle æren har som regel personlige ID-kort fra firmaet de representerer, og har de ikke det, bør du i hvertfall ikke slippe dem inn. Ring gjerne også og meld fra til politiet der og da, slik at vi eventuelt får reist ut og sjekket saken, sier Ronny Samuelsen ved operasjonssentralen til Øst politidistrikt. 

Les også: Samlet inn penger til fiktiv organisasjon

Oppegård Avis har forsøkt å komme i kontakt med Hafslund Nett i dag uten hell.

Samlet inn penger til fiktiv organisasjon

Gårsdagens hendelse er ikke den første i sitt slag det siste året. 

I februar i 2017 fikk politiet melding om at to mørkhudede gutter ringte på dørene rundt om på Kolbotn for å samle inn penger. De to guttene på henholdsvis 16 og 17 år er begge fra Oslo.

Guttene fortalte at pengene skulle gå til fattige barn i Afrika, mens hensikten var å samle penger til seg selv. Etter meldingen kom inn ble en politipatrulje sendt ut, og lovens håndhevere fant de unge lovbryterne før de kunne stikke av med pengene.

Les også: Politiet advarer mot asfaltleggere

Det som de to guttene tenkte kunne bli ekstra lommepenger, endte istedenfor med en telefon til foreldrene fra lovens lange arm.

De unge unge lurendreierne hadde samlet inn totalt 800 kroner før de ble tatt hånd om av politiet. 

Dermed gjelder det å være på vakt!

Til toppen