FØLGER SITUASJONEN: Kommunen foretar jevnlig prøver av algesituasjonen i Kolbotnvannet.
Nyheter
FØLGER SITUASJONEN: Kommunen foretar jevnlig prøver av algesituasjonen i Kolbotnvannet. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Advarer mot hundebad i Kolbotnvannet

Nye målinger viser en god del alger i Kolbotnvannet.

Kommunen måler med jevne mellomrom og følger algesituasjonen i Kolbotnvannet, og akkurat nå viser målingene at det er en god del alger i vannet, blant annet en cyanobakterie av typen planktothrix.

Les også: Godkjent badevann i Tussetjern

Kommunen advarer derfor hundeeiere mot å bade i vannet.

Dette viser målingene

I prøver tatt 31. mai var microcystinkonsentrasjonen 3.8 µg/l. Internasjonale grenseverdier for badevann ligger på 10 µg/l, mens grensen for drikkevann er 1 µg/l.

Verdien er derfor godt under grensen for badevann, men kommunen har gått ut på sine hjemmesider å ikke la hunden din bade i vannet nå.

Kommunen følger utviklingen og vil ta flere prøver utover sommeren, melder Oppegård kommune.

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Til toppen