– Aldri sett et slikt engasjement i Oppegårds historie

Ordføreren imponert over engasjementet foran Stortinget i går.

I går sang en enorm gruppe Oppegård-folk fra Tårnåsen og Sofiemyr sitt budskap foran maktens høyborg. De sto sammen mot støyen, og blant sangerne, var også ordfører Thomas SJøvold.

Imponert

Ordføreren var tydelig imponert over oppmøtet.

– Det er utrolig hyggelig å se så mange Oppegård-folk i Oslo. Tusen takk for at dere alle engasjerer dere i denne viktige saken. Jeg tror dette er den vitkigste saken for Oppegård i de hundre årene vi har vært som kommune til nå, sa Sjøvold i sin appell til folkemassen fra Oppegård foran Stortinget.

Les også: – VI har sovet i timen - alle sammen!

– Jeg har veldig lyst til å si til aksjonsgruppen, og det har jeg også sagt til pressen, at jeg tror aldri vi har sett et sånt engasjement noensinne i Oppegård og det skal dere være stolte av. Vi er stolte av dere, sa ordføreren til aksjonsgruppen.

Samarbeid

Også tilstede var stortingskandidat Nicholas Wilkison fra SV. Også han var full av beundring overfor aksjonsgruppen.

IMPONERTE: SV-politiker Nicholas Wilkinson (nummer to f.v.) og ordfører Thomas Sjøvold (H) var med på gårsdagens demonstrasjon.
IMPONERTE: SV-politiker Nicholas Wilkinson (nummer to f.v.) og ordfører Thomas Sjøvold (H) var med på gårsdagens demonstrasjon. Foto: Privat

– Det er ikke hver dag at en SV-politiker og en Høyre-ordfører samarbeider, men det har vært så flott å se i denne saken, er at uansett hvor man står, så står man sammen i denne saken, og jeg kan love at jeg har sondert med de andre partiene på Stortinget, og det var ingen som noen gang skjønte hvem de la seg ut med da de la seg ut med innbyggerne i Oppegård kommune, sa Wilkinson i sin flammende appell.

Les også: Her synger de mot støyen foran Stortinget!

– Det handler om at små barn skal vokse opp med skytelyder og lyder fra granater i skolegården. dette er så ille at kommunelegen sier at barna kan ikke sove ute lenger. Det er helt utrolig at de tror at de kunne lure oss til å legge beredskapssenteret der og "klippe" Oslo ut av kartet. Hvor dumme trodde de at vi var? Men nå ser vi hva Oppegård kan få til, sa Wilkinson.

– Jeg kommer til å banke på hver eneste dør og snakke med hver eneste stortings-politiker inntil vi får bygget inn skytebanen og flyttet helikopterne til Rygge der de hører hjemme, sa Wilkinson, til stor applaus blant de fremmøtte.

PS! Se appellene i videovinduet øverst i saken!

SANG SAMMEN: Dette er naboene dine - foran Stortinget!
SANG SAMMEN: Dette er naboene dine - foran Stortinget! Foto: Privat

Nyheter Nytt helsesenter på Trollåsen

Fikk avslag fra Fylkesmannen

Etter en naboklage har Fylkesmannen satt en foreløpig stopper for byggingen av et nytt helsesenter på Trollåsen. Avslaget fra Fylkesmannen gjør at prosjektet skal utsettes ytterligere i påvente av en ny omregulering av tomten. Les hele saken

Nyheter Sumpskogen ved Storebukta

– En hån mot naturen

Leder i Naturvernforbudet i Nordre Follo, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, reagerer sterkt på anleggelse av den nye gangveien inne i den rødlistede sumpskogen ved Storebukta. – Verken utbyggeren eller kommunen ved Vei og Park har faglig kompetanse til å vurdere felling av trær der, sier hun. Les hele saken

Til toppen